ANTALYA Emniyet Müdürlüğü, son dönemde artan işçi servisi kazalarına dikkat çekerek hız ve yolcuların emniyet kemeri kullanması konusunda uyarılarda bulundu.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa, Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçi servisi sürücüleri ile firma yetkilileri katıldı. Organize Sanayi Bölgesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ndeki programa katılım yoğun oldu.
Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yunus Avcı, son 1 ay içinde işçi taşıyan servislerin ölümlü ve yaralamalı kazalara karıştığını belirterek, kazaların sürücü hatasından kaynaklandığını söyledi. Kış aylarında lastiğin önemini hatırlatan Avcı, “Araçlarımızın lastik ve lastik dişlerinde yasal zorunluluk 1.6 ml, kış aylarında 3 ml altında kullanılmamasını istedik. Emniyet kemerinin yolcu ve sürücüde takılı olması ölüm ve yaralanmaları yüzde 50 azaltıyor. Mutlaka emniyet kemerini takalım. Bu davranış değişikliğini tüm sürücü ve yolcular kazanmalıdır. Burada önemli olan insan hayatıdır. Bu noktada servislerin sürücü ve yolcularında emniyet kemeri uygulaması yapacağız" diye konuştu.
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Aşir Sakik ise Antalya- Burdur Karayolu'nda meydana gelen servis kazalarının sebepleri ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.
Programın ardından denetim amacıyla durdurulan bir işçi servisinin tüm kurallara uygun olması polisi ve katılımcıları sevindirdi. (FOTOĞRAFLI)