ANTALYA'da 17- 22 Aralık'ta yapılacak 8'inci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nde 'Gezi Olayları'nda aktif tutum sergileyen Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'ya ödül verileceği belirtildi.
Antalya'da 'Sınırda Yaşamak' temasıyla bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Eğitim- Sen Antalya Şubesi'ndeki toplantıda, DİSK Bölge Temsilcisi ve festivalin Antalya komite üyesi Cemal Aybar, Mayıs'ın ilk haftasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da eş zamanlı başlayan festivalde bu yıl 'Sınırda Yaşamak' temasıyla 15 ülkeden 54 filmin gösterildiğini anlattı. Aybar, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını, mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festivalin açılışının, Antalya Kültür Merkezi'nde 17 Aralık'ta yapılacağını kaydetti.
Festivalin açılışında, 3 Antakyalının öldüğü 'Gezi' protestoları sürecinde Antakya halkının mücadelesinin anlatıldığı 'Direnen Sevgi' belgeselinin gösteriminin yapılacağını aktaran Aybar, “Bu yıl işçi filmlerini Türkiye halkının baskıya, gericiliğe, sömürüye karşı büyük Haziran isyanının ardından yapıyoruz. Bu nedenle bu yıl festival ödülünü Gezi direnişinde aktif tutum alarak tüm halkın takdirini kazanan Çarşı grubuna ve yine yerelde emek mücadelesine uzun yıllar hizmet etmiş Metin Özboz'a veriyoruz. Gezi direnişi sırasında Antakya'da yaşamını yitiren Abdullah Cömert kardeşimizin dediği gibi, 'Hayallerini satmayanların direnişi'ni ve onların hikayelerini perdelere taşımaya devam edeceğizö diye konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek de Antalya'da 5'inci, Türkiye'de 8'incisi düzenlenen festivale ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını anlattı. Festivalin toplumsal ve çevresel duyarlılığa dikkati çektiğini aktaran Akyürek, direnişin ve emek mücadelesinde yaşamalarını kaybedenlerin önünde saygıyla eğildiklerini söyledi.
Festival kapsamında 21 Aralık'ta Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda 'Gezi Direnişi Sonrasında Türkiye Ekonomisi ve Emek Hareketinin Geleceği' konulu panel düzenleneceği belirtildi. Moderatörlüğünü Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez'in yapacağı panele gazeteci yazar Mustafa Sönmez ile DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı kaydedildi. Antalya'nın bir çok ilçesinde film gösterimlerinin ücretsiz olduğu ifade edildi.