İşadamlarından oluşan bir grup yeni yılı Kabe’de karşılamak amacıyla Umre ziyareti için bir turizm şirketinin düzenlediği organizasyonla bugün İstanbul’dan Cidde’ye gitti. Organizasyonu yapan turizm şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı, İlahiyat Doktoru Erkan Aydın, “Alternatif yılbaşı programı girişimi mi başlatıyorsunuz” şeklindeki soruya karşılık, “Öyle bir tartışma açmaya niyetimiz yok. Yeni yılı Kabe’de karşılamak farklı olabilir diye düşündük” diye cevap verdi.
Türk Hava Yolları’na (THY) ait bir uçakla bugün saat 15.30’da İstanbul’dan Cidde’ye giden işadamları arasında ünlü tekstilci Hikmet Tanrıverdi, Simit Sarayları Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Okutur, Collezione’nin sahibi Ekrem Akyiğit, Sanayici Mustafa Sinan Sungur’un da olduğu öğrenildi.
Yılbaşı gecesi saat sıfır sıfırda tüm insanlık için dua edeceklerini söyleyen Erkan Aydın, “Zor günlerden geçiyoruz. 2013 gerçekten çok zor bir yıl oldu. Önümüzdeki yılın tüm insanlık için sağlık ve bereket içinde geçmesi için dua edeceğiz” dedi.
Tekstil işi ile uğraşan işadamı Ekrem Akyiğit de “İnsanoğlu hiç ölmeyecekmiş gibi çalışıyor. Yarın ölecekmiş gibi de ibadet etmeye çalışıyor. Bizim için 2013 yılı yoğun geçti. Mutlaka hatalarımız olmuştur." ifadelerini kullandı.
Umreye gidenlerden Coşkun Ergün arkadaşları, dostları ve ailesiyle umreye gittiğini belirtti. Ergün, "Orada, inşallah kendimizi resetleyeceğiz. Tekrar buraya gelip daha hızlı bir şekilde çalışarak ülkemize nasıl hizmet edebileceğimizi göstereceğiz. Müslüman'ın nasıl kibar, aydın ve bilgili olduğunu, ülkesine nasıl yardım ettiğini gelip göstereceğiz" dedi.
Sanayici iş adamı Mustafa Sinan Sungur da "Kutsal mekanlara gidiyoruz. Ülkemizin bu sıkışık ve gergin döneminde inşallah mevlam, sabır ve sukünet verecek. Dualarımızı edeceğiz. Bu ülke hepimizin ülkesi. Yanlışta, doğru da bizim. Allah birliğimizi daim etsin" diye konuştu.
Yeni yıla Umre ziyareti yaparak Kabe’de girecek olan işadamlarından oluşan kafilenin eşleri ve çocuklarıyla birlikte 115 kişi olduğu bildirildi.