MANİSALI işadamı Hakkı Bayraktar, doğup büyüdüğü Pelitalan Köyü’ndeki ilkokulunda eğitim gören öğrencilere birer çift bot hediye etti. Bayraktar’la Pelitalan Köyü’ne gelen genç ve çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü de öğrencilere imzalı kitaplarını verdi.
Manisa’da plastik ve çelik fabrikaları olan inşaat sektöründe de faaliyet gösteren Hakkı Bayraktar, çocukluğunda çamurlara bata çıka gittiği Pelitalan Köyü’ndeki ilkokulunda öğrenim gören öğrencileri bu yıl da unutmadı. Yazar Muzaffer İzgü’yle Pelitalan Köyü İlkokulu’na giden Hakkı Bayraktar, 260 öğrenciye birer çift bot hediye etti.
Bu geleneği 16 yıldır sürdürdüğünü belirten Hakkı Bayraktar, "İlkokul öğrencisiyken köyümüzün çamurlu yollarından geçerek okula gidiyordum. Doğru dürüst ayakkabım yoktu. O nedenle bir gün çalışıp işadamı olursam buradaki çocukları ayakkabısız bırakmayacağıma dair kendi kendime söz vermiştim. 16 yıldır da bu sözümü yerine getiriyorum. Yaşadığım sürece de yerine getirmeye devam edeceğim" dedi.
Türkiye'nin en çok okunan genç ve çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü de öğrencilere kitap ve okuma sevgisini anlattı. İzgü, daha sonra öğrencilere imzalı kitaplarını verdi.