MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’ne 2014 yılının ilk turist kafilesi İran'dan geldi. İran’ın resmi tatili nevruzda gelen yaklaşık 30 İranlı turist için 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda karşılama töreni düzenlendi.
Marmaris’e gelen turist kafilesi hakkında bilgi veren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, bu yıl İranlı turistte yüzde 150 artış beklediklerini söyledi. Bozdağ, "3 yıldır nevruz tatilinde İran’dan turist gelmiyordu. Bu yıl İran’a uygulanan ekonomik ve ticari ambargoların gevşemesiyle İran pazarında canlılık başladı. Bugün de yaklaşık 390 kişilik bir grup İzmir’deki havalimanına inerek otobüsle Marmaris’e geldi. Bundan sonra da Haziran ayına kadar İzmir üzerinden, Haziran’dan sonra da Bodrum üzerinden her hafta bir grup İranlı turisti Marmaris’e getireceğiz" dedi.
HEDEF 500 BİN İRANLI
Özbozdağ, 2013 yılı içerisinde İstanbul dahil Türkiye’ye 200 bin İranlı turistin geldiğini belirterek, "Ambargoların hafiflemesi sonucu İran’da ekonomi canlanmaya başladı. Buradaki insanların refah düzeyleri artmaya başlayınca seyahat etme olanakları da arttı. Bu yıl ilk olarak Marmaris’i tercih eden İran kafilesindeki turist sayısının ilerleyen günlerde artacağından şüphemiz yok. Türkiye genelinde 500 bin İranlı turist sayısını yakalamak için çalışmalarımız sürüyor. Kısacası yüzde 150 artış ile bu pazarda çıtanın yükseleceğini düşünüyoruz" dedi.
Gençlik Meydanı’nda düzenlenen karşılama töreninde İran’dan gelen turistler, Marmaris Belediye Başkan Vekili Zehra Yüzak tarafından karanfiller ve lokumla karşılandı. Turistler, Marmaris’e geldikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

DEB(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)