İSVİÇRE'nin Davos kasabasında dün başlayan Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantıları için dünyanın önemli devlet ve işadamları İsviçre'ye geldi.
WEF toplantılarına ilk kez katılmak üzere İsviçre'ye gelen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Başbakanı Benjamin Nethanyahu dün birkaç dakika ara ile Zürih Havaalanı'na indi. İlk olarak saat 12.30'da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi taşıyan İran Havayollarına ait özel uçak aprona yanaştı. Ruhani ve beraberindekiler, Davos'a gitmek üzere hareket ederken, bu kez İsrail Havayolları'na ait özel uçak Ruhani'nin uçağının yanına park etti. İran Cumhurbaşkanını taşıyan uçaktan birkaç dakika sonra hemen yanına yanaşan İsrail Havayolları'na ait özel uçaktan önce eşi ile birlikte Benjamin Nethanyahu çıktı. 30'dan  fazla koruma ile birlikte gelen Nethanyahu, aprondan uzaklaştıktan sonra, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres aynı uçaktan inerek hızla Davos'a doğru yola çıktı.
İRAN VE İSRAİL UÇAKLARI 4 GÜN YAN YANA
Zürih Havaalanı apronunda yan yana park eden İran ve İsrail bayraklı uçaklar ilginç bir görüntü oluşturdu. WEF toplantıları boyunca yetkilileri yan yana bile gelmeyecek olan iki devletin uçaklarının 4 gün boyunca yan yana duracak olması unutulmaz bir WEF anısı olarak anılacak. Dünyanın önemli liderleri, devlet başkanları, bakanları ve işadamlarının katılacağı konferanslara toplam 2 bin 500 kişi katılıyor. WEF'in açılış konuşmasını Japonya Başbakanı Şinzo Abe yaptı. WEF toplantıları 25 Ocakta sona erecek.