ERZURUM, () - İRAN'ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Türk ve İran makamlarının yaptığı çalışmalar sonucu Gürbulak Sınır Kapısı'nda 3 yıl önce 50 kilometreyi bulan TIR ve kamyon kuyruğunun sıfırlandığını söyledi.
Türkiye'nin batısında bulunan sanayi kentlerinden hafta başı yola çıkan TIR'ların Çarşamba ve Perşembe günleri Gürbulak'a peş peşe vardığı için sıkışıklık olduğuna dikkati çeken İran Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, her gün ortalama 400 taşıtın İran'a girdiğini, aynı sayıda aracın da çıktığını belirtti. Haftanın diğer günlerinde TIR kuyruğunun sıfırlandığına işaret eden Başkonsolos Kılıçhan, şöyle dedi:
"İran ve Türkiye'den yetkililer, geçtiğimiz hafta 1 gün İran diğer gün Türk kesiminde inceleme yaptı. İdari işlemlerin nasıl yapıldığı süreci izlendi. Altyapı yetersizliğini gidermek için gerekli girişimler başlatıldı. Ortaya çıkan sorunlar görüşüldü, çözüm yolları birlikte arandı. Son yıllarda İran'a giden TIR sayısında önemli artış oldu. Ancak, 3 yıl öncesi 50 kilometreyi bulan kuyruk, yapılan işbirliği neticesinde sıfırlandı. Sadece Çarşamba ve Perşembe günleri kuyruklar ortaya çıkıyor. O da 10 kilometreyi geçmiyor. Her iki tarafın özverili çalışmaları sonucu kuyruklar, kısa sürede eritiliyor." 

(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)