MERKEZİ İstanbul'da bulunan Beşir Derneği Çorum İl Temsilciliği, düzenlenen kampanya ile Iraklı mülteci 35 yaşındaki Emel Abdullah Hazal'a tekerlekli sandalye hediye etti. Hazal'ın Musul'da meydana gelen bir patlamada yaralanıp, sakat kaldığı ve yürüyemediği belirtildi.
Irak'ın Musul kentinde meydana gelen bir patlamada yaralanan ve iki ayağını da kullanamayan Emel Abdullah Hazal, eşi ve kayınvalidesi ile birlikte yaklaşık bir yıl önce Türkiye'ye kaçtı. Aile, daha sonra mülteci olarak Çorum'a yerleştirildi. Valiliğin maddi, belediyenin gıda ve yakacak ihtiyaçlarını karşıladığı aile yaşam mücadalesi verirken, yürüyemediği için eve mahkum olan Emel Abdullah Hazal'a, Beşir Derneği Çorum Temsilciliği el uzattı. Dernek toplanan bağışlarla Hazal'a tekerlekli sandalye hediye etti. Mülteci ailelerin yokluk içinde olduğunu dile getiren Hazal, tercüman aracılığı ile "Çok sevindim, çok mutlu oldum. Artık kendi başıma dolaşabileceğim" dedi. Bu sırada  kayınvalidesi de sevinçten ağladı.
Beşir Derneği Çorum Temsilcisi Murat Beşikcioğlu, kentte yaşayan tüm ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek,"Özellikle Çorum’daki mülteci aileler zor şartlarda yaşıyordu. Bu yüzden herkesi yardıma çağırıyoruz" diye konuştu.