Uluslararası Basın Enstitüsü’ne (IPI) bağlı Güneydoğu Avrupa Medya Örgütü (SEEMO), 2013 SEEMO İnsan Hakları Ödülü’ne Hürriyet Gazetesi Web Koordinatörü Bülent Mumay’ı layık gördü. Ödüle gerekçe olarak Mumay’ın "Yetkililerin baskısının yoğunlaştığı dönemde, insan hakları odaklı editoryal yaklaşımı" gösterildi.

SEEMO'dan dün yapılan basın açıklamasında, Mumay'ın "İnsan hakları odaklı editoryal yaklaşımı ve Türk vatandaşlarının haklarına kendisini adaması" nedeniyle ödüllendirildiği belirtildi. Açıklamada hurriyet.com.tr'nin de Türk toplumunun birçok farklı kesiminin görüşlerini yansıttığı ve haberleri aracılığıyla Türkiye'de temel insan haklarının gelişimine katkıda bulunduğu ifade edildi.
HÜRRİYET VARSA HABER DE VAR

SEEMO, "hurriyet.com.tr'nin haberleri özellikle 2013 yılında yetkililerin baskısının yoğunlaştığı ve ülkenin zor günlerden geçtiği bir dönemde önem kazandı" yorumunu yaptı. Ödülü Hürriyet Dünyası’nın başarısı olarak niteleyen Bülent Mumay, " 'Hürriyet varsa, haber de var' sloganıyla 24 saat koşturan bütün arkadaşlarımız adına IPI ve SEEMO yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.
ÖDÜL 4 ARALIK’TA VERİLECEK Mumay'ın ödülü 4 Aralık’ta İstanbul'da düzenlenecek törenle SEEMO Genel Sekreteri Oliver Vujovic tarafından takdim edilecek. SEEMO ödülü geçtiğimiz yıl da bir Türk gazeteciye gitmişti. Suriye'de kaçırılan ve günlerce esir tutulan kameraman Cüneyt Ünal, ödülü halen kendisinden haber alınamayan Ürdünlü meslektaşı Başar Fehmi Kadumi ile paylaşmıştı.