HONG Hong'tan yola çıkan, 'İpek Yolu' güzergahındaki ülkeleri ciplerle geçtikten sonra Türkiye'ye gelen Hong Hong Land Rover Owner's Club üyeleri, Samsun'a ulaştı. 55 kişilik ekibin yolculuğu Ankara'nın ardından İstanbul'da sona erecek.
Geçen ay tarihi 'İpek Yolu' güzergahında tura başlayan 18 cipten oluşan Hong Hong Land Rover Owner's Club'ın 55 üyesi, önceki gün Türkiye'ye giriş yaptı. Dün gece Samsun'a ulaşan ekip, geceyi burada geçirdi. İpek yolu güzergahında 7 ülkeyi gezen ekip üyelerine kaldıkları otelde yöresel Türk yemekleri ikram edildi. Bölgeye özgü fındık ikram edildi. Ciplerine takmaları içinde nazar boncuğu hediye edildi. Nazar boncukları ekip üyelerinin ilgisini çekti. Ekibin Türkiye Rehberi Ozan Balkan, ekibin bu gün Samsun'dan ayrılacağını belirterek, şöyle dedi:
"Samsun'un ardından Ankara'ya gideceğiz. Ankara programının sonrasında İstanbul'a varılacak. Tur İstanbul'da sona erecek. Ardından da İstanbul'dan Hong Hong'a geri dönecekler. Bu tur kapsamında ekip üyeleri gititkleri her ülkenin kültürü ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olup gözlem yaptılar."
Kulüp Üyesi Simsn Siu da İpekyolu güzergahındaki her ülkenin farklı doğal özelliklere ve kültüre sahip olduğunu ifade ederek, "Bizim için farklı bir deneyim oldu. Ciplerimizle birlikte yüzyıllık ipekyolu güazergahında ülkeleri görerek tanıdık. Farklı kültürlerle tanıştık. Türkiye'de çok özel bir ülke, çok sevdik" diye konuştu.
Ekip üyelerini kendisine ait Grand Atakum Hotel'de ağırlayan Karadeniz Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, bu tür organizasyonların içinde Samsun'a dahil olmasının çok önemli olduğunu bildirerek, "Böyle organizyonara katılan kişilerin Samsun'da konaklamaları, kenti gezmeleri ve tanımaları ilimizin turizmi adına sevindirici gelişmeler. İlerleyen süreçte mutlaka olumulu geri dönüşler alacağımızı tahmin ediyorum" dedi.