ÇORUM'da, 'Bizi ayırmak için muska dahi yaptınız' yazılı not bırakıp intihar eden nişanlı çift Berat Özay ve Güleser Uygur'un anne ve babaları jandarmaya ifade verdİ. Kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen her iki aile mensupları ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.  
KKTC'de vatani görevini yapan 20 yaşındaki Berat Özay, üç gün önce memleketi Çorum'a izne gelerek 8 aydır nişanlı olduğu 17 yaşındaki Güleser Uygur ile buluşup kendisine ait 66 PD 240 plakalı otomobille merkeze bağlı Güvençli Köyü'ne gitti. Berat Özay, iddiaya göre pompalı tüfekle önce nişanlısını, sonra da kendini vurarak intihar etti. Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte her iki tarafın ailesi de büyük şok yaşadı.
BIRAKTIKLARI NOTTA AİLELERİNİ SUÇLADILAR
Nİşanlı çift bıraktıkları notta ailelerine de tepkilerini dile getirdi. "Biz birbirimizi çok seviyorduk, sizlerin arasındaki sorunlar bizi üzdü. Şimdi bizi ayırdığınız için mutlu oldunuz mu? Muska yaptırıp bizi ayırmaya dahi çalıştınız" bıraktıkları yazılı not üzerine jandarma soruşturmayı derinleştirerek ailelerin ifadesine başvurdu. 
Jandarmada ifade veren Berat Özay ve Güleser Uygur’un yakınları ölüm haberi sonrası sinir krizleri geçirirken, "Çocuklarımızın hiçbir sıkıntıları yoktu. 8 ay önce nişanlanmışlardı ve asker dönüşü de evleneceklerdi" dedi. Herhangi bir muska yaptırmadıklarını ve neden bu yolu seçtiklerine anlam veremediklerini söyledi.
Berat Özay’ın babası Hüseyin ve annesi Şengül Özay ile kızın babası Rüştü ve annesi Sultan Uygur, ifadeleri sonrası serbest bırakıldı.
Berat Özay ve Güleser Uygur'un otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cenazelerinin yarın Çorum'a getirileceği ve burada yapılacak törenin ardından toprağa verilecekleri belirtildi.