Hasan ERŞAN/İSTANBUL,() ULUSLARARASI Polis teşkilatı İNTERPOL'ün genel sekreterliğine Almanya Criminal Ofisi başkanı Prof Dr. Jurgen Stock geliyor.

Halen görevde bulunan ve Türkiye'de geçtiğimiz sene yapılan 7. Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi'ne katılan Ronald K. Noble'dan 2015 yılında görevi teslim alacağı gözüyle bakılan Stoc, hukukçu kimliği ile Almanya'daki polis okulları ve üniversitelerde  suç üzerine dersler veriyordu. İNTERPOL icra komitesi tarafından aday olarak seçilen ve genel sekreter olarak atanması kesinleşen Jurgen Stock'u meslektaşları "seçkin polis kariyeri ve uluslararası suçla mücadelede etkin bir güç" olarak tanımlıyor.Stock gibi hukukçu olan Amerikan vatandaşı Prof.Dr. Ronald K. Noble 2000 yılından bu yana İnterpol genel sekreterliği görevinde bulunuyordu.Noble'ın görevi süresince yaptığı en  önemli çalışmalar arasında  dünyanın ilk uluslararası otomatik DNA veri tabanı oluşturulması ve çocuklara yönelik  internette cinsel istismarına mücadeleyle ilgili kurduğu sistem yeralıyor.

Prof. Dr. Dr Jurgen Stock 04 Ekim 1959 tarihinde Wetzlar'da doğdu. Almanya Bundeskriminalamt (Federal Kriminal Dairesi) Başkan Yardımcısı. Stock 1978-1987 arasında polis teşkilatında çalıştı. 1984 yılında hukuk alanında kariyer yaptı ve 1996-1998 Alman Kriminal Dairesinde Bölüm Başkan Yardımcısı oldu. 1998 yılında Profesör ünvanı aldı ve Saksonya-Anhalt Yüksek Mesleki Eğitim Polis Koleji Kurucu Rektörü olarak ve 2000 yılında Kolluk Araştırmaları Enstitüsü Başkanı oldu. 2007 yılından bu yana güvenlik araştırma Federal Hükümet'in bilimsel proje komitesinin üyesi  ve 2000 yılından bu yana Federasyon Eyalet Emniyet Suç Önleme Programı proje yönetiminin bir üyesi.

(FOTOĞRAF)