SON üç yılda doğa ve insanı tuval olarak kullanarak yaptığı resimlerle sanat dünyasını şok eden 2012 Dünya Vücut Boyama Şampiyonu Johannes Stoetter, Bodrum ve Antalya’da lüks otellerin plajlarında üç manken ile performans sergileyecek.
İtalyanların dünyaca ünlü vücut boyama sanatçısı 35 yaşındaki Johannes Stoetter’in insan vücudunu tuval olarak kullanıp doğa ile buluşturduğu resimleri dünyada büyük yankı uyandırdı. 2012 yılında Dünya Resim Festivali’nde vücut boyama sanatında İtalya’ya dünya şampiyonluğunu kazandıran sanatçının bir eseri de Türkiye’de ünlü bir içecek markası tarafından kullanılmaya başlandı.
İnsanları hayvan şekillerine çeviren ve son yaptığı çıplak kadın modelini kütük üzerinde duran papağan şeklinde boyayarak sanatseverleri bir kez daha hayran bırakan sanatçı, Bodrum’un Torba Koyu’nda yapımı devam eden 7 yıldızlı Delüks Otel’in Haziran ayında yapılacak açılışına katılacak. Otelin kumsalında üç kadın model ile iki gün sürecek performans sergileyecek olan Johannes Stoetter’in Antalya’da Rus turistlerin ağırlıklı olduğu bir otelde yine iki günlük vücut boyama performansı gerçekleştireceği belirtildi.

YA(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)