İSTANBUL Kartal'da 16 katlı inşaatın en üst katında bulunan iskelenin çökmesi sonucu ölen 53 yaşındaki Hasan Doğan ve 22 yaşındaki oğlu Sinan Doğan'ın cenazeleri, memleketi Tokat'ta son yolculuğuna uğurlandı.
Kartal Hürriyet Mahallesi'ndeki özel bir inşaat firmasında önceki gün meydana gelen olayda, inşaatın 16'ncı katında bulunan iskelenin çökmesi üzerine 3 işçi hayatını kaybetti. Ölen işçilerden Hasan Doğan ve oğlu Sinan Doğan'ın cenazeleri dün akşam saatlerinde memleketi Tokat'a getirildi.
Bu sabah belediyeye ait cenaze aracı ile Tokat Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazeler, Hasan Doğan'ın 600 Evler Mahallesi'nde oturduğu eve getirildi. Burada helallik alınan cenazeler için yakınları gözyaşı döktü. Ardından cenazeler aynı mahallede bulunan camiye getirildi. Öğle namazı ardından yan yana konulan cenazeler için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Kılınan namazların ardından baba ve oğlunun cenazesi belediyeye ait cenaze aracı ile götürüldüğü Ağbayır Mezarlığı'nda toprağa verildi.
"İSTANBUL'A GİTMEK İSTEMİYORDU"
Hasan Doğan'ın kayınbiraderi Zeki Seyhan, böyle bir acıyı Allah'ın kimsenin başına vermemesini isterken, "Ekmek kavgası için memleketini bırakıp gurbete gidiyor. İnşaat, zahmetli bir iş, güç, enerji isteyen bir şey. Neticede bilemiyorum ihmal mi var, dikkatsizlik mi, hata mı bilemiyoruz ne olduğunu. İşte iskele çökmüş diyorlar. Tabii neyse onu yetkililer bilir" dedi.
Hasan Doğan'ın 2 aydan bu yana İstanbul'da olduğunu bildiren Seyhan, "Oğlu askerden yeni geldi. O da askerden dönüşünde İstanbul'a gitmeyi istemiyordu ama neticede geçim sıkıntısı. Kredi borçları vardı" diye konuştu. Hasan Doğan'ın eşi Suniye Doğan'ın da iki yıl önce kanserden hayatını kaybettiği belirtildi.

MT,FY(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)