ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, tek katlı bir evin yıkım işinde çalışırken çatıdan zemine düşerek ağır yaralanan 46 yaşındaki Ramazan Birol, yaşam savaşını 6 gün sonunda kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen Birol'un bağışlanan organları 6 hastayı yaşama bağlayacak.
Bayramiç’e bağlı Ağaçköy'de geçen 18 Ocak’ta meydana gelen olayda, komşusu Kazım Yüksel'e ait tek katlı kerpiç evin yıkım işini oğlu Niyazi Birol ile birlikte yapan Ramazan Birol, merdivenle çıktığı duvarın üzerinden zemine, başının üzerine düşerek ağır yaralandı. Bayramiç Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan evli ve üç çocuk babası Ramazan Birol'un beyin ölümü, dün akşam saatlerinde gerçekleşti. Çanakkale İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, ailenin organları bağışlama kararı üzerine Bursa Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ile temasa geçti. Birol’un organları için planlama yapılmaya başlandı.
ORGANLAR ÇEŞİTLİ HASTANELERE GÖNDERİLDİ
İzmir Ege Üniversitesi'nden iki, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi ve Bursa Acıbadem Hastanesi'nden üçer kişilik ekipler sabaha karşı Çanakkale'ye geldi. Saat 05.30'da başlayan ameliyat ile Ramazan Birol'un ilk olarak kalbi alındı ve Ege Üniversitesi'nde nakil bekleyen bir hasta için helikopterle İzmir'e gönderildi. Ardından ise alınan karaciğer İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne, bir böbrek Bursa Acıbadem Hastanesi'ne, bir böbrek ve iki kornea ise Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi.
İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Ramazan Birol'un iki kez beyin ameliyatı geçirmesine rağmen kurtarılamadığını ve beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, "Ailesi çok büyük bir duyarlılıkla organlarını bağışladı. Ramazan Birol sayesinde 6 kişi sağlığına kavuşacak" dedi.