Ferhat DERVİŞOĞLU/ REYHANLI (Hatay), ()İNGİLTERE'deki hayır kuruluşlarından SKT Welfare, 3'üncüsünü düzenlediği Tıbbi Yardım Konvoyu ile ülkedeki Müslümanların katkılarıyla topladığı tam donanımlı 32 ambulansı Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak Suriyeliler'e teslim etti.
Türkiye'den Yardımeli Derneği'nin destek verdiği SKT Welfare, iç savaşın sürdüğü Suriyelilere sağlık yardımı sunmak adına 2012 yılında 9 ambulans başlattığı, 2013 yılında 30 ambulansla sürdürdüğü Tıbbi ardım Konvoyu kampanyasının bu yıl 3'üncüsünü düzenledi ve 32 tane tam donanımlı ambulans topladı. Ambulansın dışında gıda ve tıbbi yardım malzemeleri de toplayan 10 gün önce İngiltere'den yola çıkan yardım kuruluşu, 90'ı İngiltere'den, 30'u Yardımeli Derneği'nden toplam 120 gönüllü birlikte bu sabah Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne geldi.
3 tane de yardım TIR'ının bulunduğu 35 araçlık Tıbbi Yardım Konvoyu'ndaki bazı araçları kadınların kullandığını söyleyen Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman, ambulansların tam donanımlı olduğunu ve acil müdahaleler için ilaçların da bulunduğunu söyledi.
Danışman, "Amerikalı, İspanyol , Norveçli , Pakistanlı gönüllüler var. İngiliz 10 bayan ve diğerleri bay olmak üzere yola çıktık. 10 gündür yoldayız. Kapıkule'den Türkiye'ye girişten itibaren Yardımeli Derneği olarak yolumuza devam ettik. Araçlar Cilvegözü'nden sonra tampon bölgede Suriyelilere teslim edilecek. Araçlar ve yardım malzemeleri Suriye'deki yardım kuruluşlarına ve hastanelere verilecek. Araçlar, Halep, Humus, Rakka gibi kentlere ulaştırılacak" diye konuştu.
Bu arada İngiltere'den bu yana ambulans şoförlüğü yapan İngiliz Suzan El Vahale ise 10 günden bu yana yollarda olduklarını ve amaçlarının Suriye halkına sağlık alanında yardım ulaştırmak olduğunu belirterek tüm arkadaşları ile birlikte gönüllü olarak çalıştıklarını söyledi.
Açıklamaların ardından ambulanslar ve yardım TIR'ları Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı. Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı ile Cilvegözü Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgeye gelen ambulanslar ile yardım malzemeleri burada Suriyeli muhaliflere teslim edildi.

FD(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)