Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne gelen İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, eşi Magie Moore ile birlikte Bodrum Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkilerin olumlu seyrettiğine vurgu yapan Büyükelçi Moore, Türkiye’nin AB’ye girmesine en çok kendilerinin destek verdiğini söyledi.
Bir süre önce görevine başlayan Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Bodrum Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ettikten sonra kendi ülke vatandaşları ile bir araya geldi. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan’ı ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Richard Moore “Çok sayıda İngiliz buraya geliyor. Yetkililer misafirperverliklerini gösterip onlara yardımcı oluyor. Bu nedenle bizzat gelerek teşekkür etmek istedim” dedi.
Türkçe konuşan ve Türkiye- İngiltere ilişkileri konusunda değerlendirmelerde bulunan Moore, “Bizim ilişkilerimiz oldukça sağlam. NATO müttefikiyiz. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılımına en çok destek veren ülkeyiz. Bazı alanlarda çok yakın işbirliği yapıyoruz” diye konuştu.
Suriye ve Ukrayna’daki gelişmelerle ilgili Britanya ile Türkiye’nin yapacağı işbirliğinin önemine dikkat çeken Moore, Türkiye ile stratejik hedeflerinin aynı olduğunu belirterek Ukrayna krizi hakkında görüştüklerini söyledi.
Büyükelçi Moore’nin eşi görme engelli Magie Moore’un, Labrador cinsi köpeği 'Star' ilgi odağı oldu. Moore, köpeğinin yardımıyla merdivenlerden rahatlıkla inip çıktı. Bodrum’u çok sevdiğini söyleyen büyükelçi ve eşi ziyaretlerinin ardından Marina Vista Otel’de ülke vatandaşları ile bir araya gelerek sohbet etti.

OU(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)