Doğuş Esat BERME/ MARMARİS,(Muğla),() - İNGİLTERE’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, görme engelli eşi Magie Moore ile Muğla’nın Marmaris İlçesinde yaşayan İngilizler ile biraraya geldi. D-Hotel Azur Otel’deki Steak Restoran’da düzenlenen etkinliğe İlçede yaşayan yaklaşık 200 İngiliz vatandaşı katıldı. Ziyarette Büyükelçi eşinin rehber köpeği 'Star' ziyarette ilgi odağı oldu.
Şubat ayında İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği görevine getirilen Richard Moore, Ankara İstanbul ve Antalya’daki ziyaretlerinin ardından Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne geldi. Sabah saatlerinde İngiltere’nin Marmaris Fahri Konsosolu Doğan Tugay ile birlikte Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar’ı ziyaret eden Büyükelçi, sonrasında ise ilçede yaşayan İngiliz vatandaşları ile bir araya geldi. Büyükelçi Moore, düzenlenen etkinlikte vatandaşlarının sorularını da yanıtladı.
Büyükelçinin görme engelli eşi Magie ile onun rehber köpeği 'Star' da ziyarette yer aldı. Golden Retriever cinsi 'Star' ziyaretin ilgi odağı oldu. Basın mensuplarına Türkçe açıklamalarda bulunan Büyükelçi Moore, 1990’lı yıllarda çeşitli görevlerde bulunduğu Türkiye’de yeniden görev yapmanın sevindirici olduğunu söyledi. Moore, basına kapalı olarak yapılan İngiliz vatandaşları ile gerçekleştirdiği toplantının ardından Muğla’ya hareket etti.

DEB (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)