MARDİN mutfağını dünyaya açmak için, İngilizlerin tanınmış aşçısı Michael Aldridge Mardinli aşçılara eğitim veriyor. 
Kraliyet ailesine de yemek hazırlayan, mutfak sanatları ve yemek markalama uzmanı  İngiliz aşçı Mİchael Aldridge, Mardin'de bulunan konaklama tesislerindeki aşçılara üç gün sürecek kursa başladı. Gıda, hijyen, yemek sunumu, teknik ve uluslararası mutfaklarda çeşitli örnekler veren İngiliz aşçı Aldridge, Mardin mutfağındaki lezzeti başka hiçbir yerde görmediğini söyledi. Mardin mutfağındaki lezzetlerin yanı sıra, konuklara dünya lezzetlerini de sunmaları için Mardinli aşçılara yönelik eğitim programı verdiğini belirten aşçı Michel Aldridge, şunları söyledi:
"Mardin'de turizm potansiyeli inanılmaz düzeyde. Aslında tarımın doğduğu topraklarda Mezopotamya'dayız. Buraya gelişimiz aşçılarımıza eğitim vermek. Amacımız buradaki şeflere ve aşçılarımıza uluslararası metotlarda yemekler yapabilme imkanı sağlayabilmek. Bu şekilde Mardin'de turistlerin daha fazla memnuniyetini sağlayabiliriz. 3 gün sürecek bir kursumuz var. Menülerimizdeki farklı yemekler üzerine çalışacağız. Bölgemizdeki en iyi, en kaliteli malzemeleri kullanarak daha fazla uluslararası menüye sahip olabiliriz. Burada bulunmam muhteşem bir zevk. Buradaki bütün şeflerle tanışmak ve beraber iş yapabilmek isterdim. Buradaki yerel lezzetleri uluslararası bir hale getirmek bizim için çok keyifli bir fırsat oldu."
Mardin İzala otelinde verilen kursu izleyen Mardin Vali yardımcısı Ali Güldoğan, Mardin'in artık uluslararası turizm cenneti haline geldiğini belirterek şöyle konuştu:
"Elbette bu kadar büyük önem taşıyan bir şehirin mutfağında, dünyadaki çeşitli yemeklerin de bulunması gerekir. Onun için sayın valimiz bu işe el attı ve çalışmalara başladık. Projemiz inşallah büyük bir ses getirecektir."
AŞÇILARI TURİZM SEZONUNA HAZIRLIYORUZ
Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Gürgör ise, birçok kavme ev sahipliği yapması ve kervan yollarının kesiştiği bir noktada yer alması nedeniyle yemek kültürü gelişmiş ve çeşitlenmiş Mardin'deki aşçıları turizm sezonuna hazırlamak için bir program hazırladıklarını söyledi. 
Kursa katılan aşçılar da verilen eğitimle tanıştıkları dünya lezzetlerini yapmayı öğrenip, kente gelecek konuklara sunmanın heyecenını yaşadıklarını belirtti.