İSTANBUL 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sağlık sorunları nedeniyle infazı 6 ay süreyle durdurulan Sami Hoştan dün gece tedavi gördüğü Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı’ndan ayrılarak İstanbul’daki evine döndü. Kanser teşhisi konulan babasının İstanbul’daki özel bir hastanede tedavi göreceğini açıklayan kızı Ebru Konacak, "Keşke böyle olmasıydı, babam 10 yıl yatsaydı ama bu hastalık olmasaydı" dedi.
Tutuksuz yargılandığı Ergenekon Davası’nda 10 yıl hapis cezası alan ve 7 Eylül 2012 tarihinde düzenlenen 'Kumar çetesi operasyonunda' tutuklanan Sami Hoştan, Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konuldu. Böbrek kanseri nedeniyle tedavi gören Hoştan, cezaevinde yeniden rahatsızlanınca 25 Eylül günü Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Hastanede yapılan tetkiklerin ardından Hoştan’a 'Karaciğer metastazı' teşhisi konularak Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Servisi’ne yatırıldı. Eylül ayından bu yana hastanede tedavi gören Sami Hoştan için İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi sağlık sorunları nedeniyle infazın 6 ay süreyle durdurulmasına karar verdi.
"KEŞKE 10 YIL YATSA AMA HASTALIK OLMASAYDI"
Mahkeme kararı ardından Sami Hoştan, eşi Nuriye Hoştan ve kızı Ebru Konacak ile birlikte dün gece özel araçla İstanbul’daki evine döndü. Babasının tedavisinin İstanbul’daki özel bir hastanede devam edeceğini ifade eden Ebru Konacak, 10 günde 4 sefer olmak üzere kemoterapi tedavisini planlandığını belirterek şunları söyledi:
"Karar ardından dün gece hastaneden ayrıldık, İstanbul’dayız şu anda. Babamın ömür boyu kemoterapi alması gerekebilir. 10 günde 4 sefer olmak üzere kemoterapiler planlandı. O yüzden hastaneye gidip- geleceğiz. Babamın kan değerleri şu anda düşük. Yarın büyük ihtimalle kan takviyesi yapılacak. Ondan sonra yeniden kemoterapi verilecek. Hastanede kalıp- kalmayacağına doktor karar verecek. Ekim ayından bu yana 2 kez kemoterapi gördük, çünkü kan değerleri hiç yükselmedi. Edirne’de mamalarla beslendi, kan takviyesi yapıldı. Daha önce mesane ve böbrek ameliyatlarını yapan kendi doktoru tedaviye devam edecek. Keşke böyle olmasıydı, babam 10 yıl yatsaydı ama bu hastalık olmasaydı."
İNFAZI 6 AY SÜREYLE DURDURULDU
İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, böbrek, mesane kanseri hastası Sami Hoştan’ın cezaevi koşullarında kalması halinde hayati tehlike oluşturabileceğini bildirirken Adli Tıp Kurumu 3'üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu raporuyla infazın 6 ay süreyle ertelenmesine karar verdi.

EÖ(LK/İD)