Kamuran KIZILBOĞA/TİRE (İzmir), () - İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde, Eriş ailesinin 'Hacer' isimli ineği, on binde bir görülen gebelik ile üçüz buzağı doğurdu.
Eşine az rastlanan üçüz buzağı gebeliği, Bayındır'ın Yusuflu Mahallesi'nde yaşandı. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan evli ve iki çocuk babası 38 yaşındaki Ömer Eriş'e ait Holstein cinsi 'Hacer' ismi verilen inek, ikisi dişi üç yavru dünyaya getirdi. Anne ve yavruların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Ömer Eriş, "Büyük sürpriz oldu. Karnı biraz büyüktü ama böyle birşey beklemiyorduk" dedi. Üçüz doğumun kendilerini hem şaşırtıp hem de mutlu ettiği söyleyen Eriş'in kardeşi olan Özkan Eriş, "Köyden, hatta çevreden duyan gelip hayvanlara bakıyor. Hayırlı olsun diyor. Veterinerlerimize yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
ON BİNDE BİR
İneklerin tek yavru doğurduğunu, ikiz doğurma oranlarının yüzde bir olduğunu, normal şekilde döllenip üçüz hamile kalma ve bunları sağlıklı bir şekilde doğurma oranının ise en az on binde bir oran olduğunu belirten Veteriner Eşref Okur, "Burada bir kere daha yaşamın ilahi mucizesine gördük. Bu hayvan bereketli bir doğum yaparak sahibini mutlu etti. Veteriner arkadaşımız doğum en iyi şekilde takip edip gerçekleştirdi. Yavruların sağlığı iyi durumda" dedi. İneğin doğumunun sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan ve buzağıların oldukça sağlıklı olduklarını belirten veteriner Fatih Alev de "Normal olan ineklerin bir buzağı doğurmasıdır. İneklerde insanlar gibi genelde bir doğum yaparlar. Buzağılarını da yine insanlar gibi dokuz ay karında taşırlar. Yaptırdığım doğum ineğin sahibi olan Eriş ailesi gibi beni de oldukça heyecanlandırdı ve mutlu etti. Bu durum veterinerlerin meslek hayatlarında pek karşılaştıkları bir durum değil" diye konuştu.

KK(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)