OSMANİYE'nin merkez Tüysüz Beldesi'nde hamile inek, bir batında dördüz buzağı dünyaya getirdi. Ancak buzağılardan biri doğumdan hemen sonra öldü.
Fatih Mahallesi'nde oturan Ahmet Geçit'e ait hamile inek 15 gün önce dördüz buzağı dünyaya getirdi. Ancak buzağıların biri doğumdan çok kısa süre sonra öldü. Bir ineğin dördüz buzağı doğurması beldede şaşkınlık yarattı. 10 yıldır besicilik yaptığını belirten Ahmet Geçit, ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya geldiğini belirterek çok mutlu olduğunu söyledi. İneğin veteriner yardımı olmadan kendi kendine buzağıları dünyaya getirdiğini belirten Geçit, "İlk buzağı dünyaya geldikten sonra bir buzağı daha doğdu. İkiz yavruymuş derken, üçüncüsü dördüncüsü dünyaya geldi. Ancak son olarak doğan buzağı çok kısa sürede öldü. Şu anda 3 buzağı çok sağlıklı" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam da Ahmet Geçit'i ziyaret ederek buzağıları inceledi. Sağlam, ilk defa dördüz doğumla karşılaştığını belirterek, "Küçükbaş hayvanlarda bu mümkün ama büyükbaş hayvanlarda çok nadir rastlanılan bir durum. Bu sevince ortak olalım diye bugün buradayız. 25 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Sevindirici olan yavruların hepsinin de dişi olmasıdır. İlerde dişi damızlık olarak ayırabiliriz. Bilindiği gibi bitkilerde 1'e 10, 1'e 20, 1'e 30 gibi verimden bahsedilir. Bugün bakıyoruz senkronizasyon yöntemiyle ikiz, üçüz, hatta dördüze kadar yavru alındığı görülüyor. İnşallah bu yavruların gelişimini de biz takip edeceğiz" diye konuştu.