BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) bağlı İnegöl İnsani Yardımlaşma Derneği (İNİYAD), Suriye için düzenlediği kampanyada, 9 TIR dolusu yardım topladı. Bu TIR'lardan üçü Suriye'ye gönderildi.
İNİYAD, Suriye'ye gönderilmek üzere 'Mavi Marmara' saldırısında yaşamını yitiren 9 kişi adına, yardım kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında 9 TIR dolusu yardım toplandı. İnegöl’de TIR’ların gönderilmesi dolayısıyla bugün tören düzenlendi. Törende konuşan İNİYAD Başkan Yardımcısı Burak Kılınç, daha önce Suriye’deki mazlum ve mağdur insanlar için 8 TIR insani yardım malzemesi gönderdiklerini belirterek, "Her geçen gün yaşanan acılar, ihtiyaçlar karşısında bu kez 9 Mavi Marmara şehidi adına 9 TIR yardım kampanyası başlattık. Siz hayırsever İnegöllü kardeşlerimizle bu projemizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bugün buradan 3 TIR insani yardım malzemelerini gönderiyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer TIR'lar da yola çıkacak" diye konuştu.
Kılınç, bugün gönderdikleri yardımlar arasında bir TIR’da un, iki TIR’da da 900 yatak-sünger bulunduğunu kaydetti. Yardımların toplanmasına katkıda bulunan gönüllülere de teşekkür eden Kılınç, sanayici, işadamlarını kampanyaya destek olmaya çağırdı.
Yardım TIR’ları okunan duaların ardından yola çıktı.