RİZE'de yaklaşık 300 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Andon İçme Suyu Tesisleri'ne su sağlayan Andon Deresi'ne hidroelektrik santral (HES) kurulması için başlatılan çalışmayı engellemek için kazı alanın önüne çektiği kamyoneti çekici ile kaldırılan Kazım Delal, jandarma ile tartıştı. Delal, aracını yeniden kazı alanı önüne çekti, HES çalışmasını durdurarak nöbete başladı.
Rize Belediyesi’ne bağlı Andon İçme Suyu Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'nin, tesise su sağlayan Andon Deresi üzerine HES yapılması için geçen ay başlatılan çalışma köylülerin tepkisini çekmişti. İş makineleriyle kanal kazılıp boru döşenmek istenmesi üzerine bölgede HES’lere karşı verdiği mücadeleyle bilinen ve mahkemenin bilirkişi ücretini ödemek için ahırındaki ineğini satan Kazım Delal, çalışmaları engellemek amacıyla kamyonetini iş makinelerinin çalışma yapacağı alanın önüne çekti, nöbet tutmaya başladı. 
ARABAMI ÇEKTİNİZ, BEN DE TEKRAR GETİRDİM
Bölgede HES yapımı için yeniden çalışma başlatılması üzerine bu sabah bölgeye gelen jandarma ekipleri çekici ile kamyoneti çalışma sahasından kaldırdı. Olayı öğrenen Kazım Delal, bölgeye gelerek Jandarma görevlileri ile tartıştı, “Siz niye buraya geldiniz? Kimin arabasını kaldırıyorsunuz?” diyerek tepkisini dile getirdi. Kazım Delal, daha sonra jandarmanın inşaat alanından uzaklaştırdığı kamyoneti yeniden HES çalışma sahası önüne getirerek park etti, başka aracların girişini engelledi ve “Arabamı çektiniz, ben de tekrar getirdim. Bundan sonra Andon Vadisi'nden verecek tek bir çakıl taşımız yok. HES için verecek suyumuz yok. Bunu iyi anlayın” diye konuştu. Bölgede halen çalışma yapılmıyor.