Kenan AŞÇIOĞLU/ ERCİŞ,(Van),() - VAN'ın Erciş ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Uluslararası İnci Kefali Balık Göçü Kültür ve Sanat Festivali' başladı. Festival kapsamında yapılması planlanan konserler Soma'da meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal edilirken, 3 gün olan festivalinde de 2 güne indirildiği bildirildi.
Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediye Başkanlığı ve Doğa Gözcüleri Derneği'nce düzenlenen '5'inci Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür Sanat Festivali', Erciş Balık Bendi'nde başladı. Sadece Alaska'daki somon balıkları gibi akıntının tersine giderek adeta uçarcasına derelere akın eden inci kefalinin yolculuğunu izlemek için binlerce vatandaş festivale katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından Doğa Gözcüleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ve Van Valisi Aydın Nezih Doğan konuşma yaptı.
Vali Doğan, tüm dünyaya bu festivali duyurma çabasında olduklarını belirterek, "Bundan sonra ve bugün gibi inci kefalinin soyunun tükenmemesi ve bu festivale vesile olan bu değerin yok olmaması için herkesin duyarlı ve gayret içinde olması lazım" dedi. Vali ve beraberindekiler daha sonra festival alanında kurulan sergi çadırlarını ziyaret edip, inci kefali göçünü izledi.
Bu yıl düzenlenen 5'inci Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür Sanat Festivali'nde yapılması planan konserler Soma'da meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal edilirken, her yıl 3 gün süren festivalin 2 güne indirildiği bildirildi.

KA (FE/RT) (FOTOĞRAFLI)