Cavit AKGÜN/ MUĞLA, () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki dünyaca ünlü İncekum Plajı'nın işletme hakkı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ihaleye çıkartıldı.
Kumlarıyla dünyaca ünlenen, halk arasında Sedir Adası olarak bilinen Kleopatra Adası'nın hemen karşısında yer alan ve özellikle dar gelirli ailelerin akın ettiği İncekum Plajı'nın işletme hakkı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından aylığı 75 bin liradan 10 yıllığına ihaleye çıkartıldı. Çamlı Mahallesi Muhtarı Kerim Ekinci, "Köyümüz, mahalle olunca Orman Genel Müdürlüğü de plajın işletim hakkını muhtarlığımızdan aldı. Bizim dönemimizde giriş ücreti 5 liraydı. Herkes tüm imkanlardan ücretsiz olarak yararlanıyordu. Ancak ihaleyi alacak olan işletmeci kira bedelini çıkartmak için fiyatları artıracak. Bu durum turist sayısında azalmaya neden olur" dedi.
Daha önce tüm kontrolleri muhtarlıkça sağladıklarını ve bölgede ateş yakmanın da yasak olduğunu hatırlatan Muhtar Kerim Ekinci, "İçeride her türlü plaj hizmetini sağlıyorduk. Şu anda bunların hiçbirisi yapılamadığı gibi içerideki çöpleri de alamıyoruz. İçeride kontrol yok. Gördüğüm kadarıyla ateş bile yakılmış. Ne olursa olsun buranın kontrol altına alınması şart. En büyük korkum kontrol olmadığı için mangal yakmak isteyenlerin ormanı yakması" diye konuştu.
Trabzon'dan buraya tatile gelen Ayfer Karabudak, "Gördüğüm manzara beni hayrete düşürdü. Güzelim yer pislik içinde. Devletin kendi yerini işletmesi gerekirken ihaleye çıkarması kadar saçma bir şey yok. Bırakın, buradaki muhtar heyeti, eskisi gibi çalıştırmaya devam etsin. Yıllığı 75 bin liradan bahsediliyor. Alacak kişi içeride 20 liraya su satarsa, kirasını ancak çıkartır. Bu durumda da kimse buraya ayak basmaz" dedi.
İHALE DUYURUSU SİTEDEN
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün sayfasında yayınlanan ihaleyle ilgili şu ifadelere yer verildi:
"Müdürlüğümüz, Çetibeli Orman İşletme Şefliği amenajman planı 38 nolu bölme içerisinde kalan İncekum C Tipi Mesire Yeri işletme hakkının 10 yıllık süre için kiraya verilmesi işi 2886 Sayılı Devlet İhale Kanun ile bu kanunu hükümlerine göre hazırlanan Döner Sermayeli Kuruluşlar İhale Yönetmeliği 29-a maddesi uyarınca kapalı teklif (artırma) usulü ile ihale edilecektir."

FOTOĞRAF