YALOVA'da CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinden 20 milletvekili ile bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yalova mitinginde verdiği proje sözlerini eleştirdi, "Pazaryerinin üstünü, çatısını Bursa Büyükşehir Belediyesi kapatacak’ diyor. Herhalde dünyada pazaryerinin çatısını konuşan ilk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dalga mı geçiyorsun? Yani ıspanak yiyorsak ot otlamıyoruz” dedi.

"HİLEYİ BUNLAR YAPMIŞ"

Gazipaşa Caddesinde üzerinde bir kafede yapılan koplantıya CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin yanısıra, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak ve Grup Başkanvekili Engin Altay'la birlikte toplam 20 milletvekili  hazır bulundu. CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman’ın da yer aldığı toplantıda konuşan İnce, Başbakan Erdoğan’ın Yalova mitinginde yaptığı konuşmalarla ilgili eleştirdi. İnce, “Şimdi size Sayın Başbakan’ın Yalova’da yaptığı konuşmalardan palavra seçmeleri anlatacağım. Diyor ki; ‘Bir oyla önce biz kazandık’, sonra diyor ‘CHP itiraz etti, itirazlar sonucu CHP kazandı.’ Bu en büyük palavradır. Bir oyla almadı, bu seçimlerde bir tane mazbata verildi. Mazbata kime verilir? Kazanana verilir. O mazbata Vefa Salman’a verildi. Arkadaşımız 15 gün görev yaptı, biz kazandık bunu. Ama 6 oy ama 7 oy ama 1 oy. Şimdi de diyor ki dün; ‘Hile yaptılar’ diyor. Yalancı. Hileyi biz mi yaptık sen mi yaptın? Kim yaptı hileyi? Kısıtlılar oy kullandı. Peki, kim bu kısıtlılar? Bu kısıtlılardan bir tanesi AKP’li 1217 numaralı sandıkta AKP sandık sorumlusu değil mi? O zaman AKP sandık sorumlusu CHP’ye mi oy verdi? O zaman hileyi sen yaptın. Peki, bir diğer kısıtlı AKP’li belediye meclis üyesinin yeğeni değil mi? Yeğeni. Bunlar hileyi yapmışlar, hazırlamışlar, düşünmüşler demişler ki; ‘Eğer az farkla kaybedersek, itirazımızı bunun üzerine kurarız’ Hileyi bunlar yapmış” dedi.

“SİYASİ PARTİLERLE İTTİFAK YAPMADIK, MİLLET İTTİFAK YAPTI"

Yalova’da siyasi partilerle ittifak yamadıklarını söyleyen İnce, “Yalova’da Başbakan 'ittifak yaptılar' diyor. Biz Yalova’da siyasi partilerle ittifak yapmadık. Millet ittifak yaptı. Milletin kendisi yaptı. Sağcısı-solcusu, doğulusu-batılısı- kuzeylisi-güneylisi millet ittifak yaptı. Millet bu kirli yönetimden kurtulmak istedi. Millet bu kavurma düzeninden kurtulmak istedi. Yalova’yı rezil ettiniz dedi. Yalova’yı Türkiye’ye kavurmayla tanıttınız dedi. Bundan kurtulmak istedi millet” diye konuştu.

"ISPANAK YİYORSAK OT OTLAMIYORUZ"

Başbakan Erdoğan’ın Yalova mitinginde Yalovalılar için verdiği proje vaatlerini de eleştiren İnce, “Başbakan’ın Yalova’da gerçekten büyük projelerden söz etmesini isterdim. Yalova’nın ufkunu açacak, vizyonunu genişletecek, Yalova’yı 2050’lere taşıyacak, koskoca Başbakan. Başbakan’ın konuşmalarına bakın şimdi; ‘Pazaryerinin üstünü, çatısını Bursa Büyükşehir Belediyesi kapatacak’ diyor. Herhalde dünyada pazaryerinin çatısını konuşan ilk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bir de diyor ki; ‘Dörtyola, üst geçit yapacağız’ diyor. Herhalde dünyada üst geçit sözü veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu da bitmedi. Dedi ki; ‘Yalova’ya deniz otobüsünü ilk ben getirdim’ dedi. Bakın şimdi Yalova’da 30-40 yıldır yaşayanlara sesleniyorum. Yalova’nın ilk deniz otobüsleri nasıldı? Dalga mı geçiyorsun? Yani ıspanak yiyorsak ot otlamıyoruz. Bunları biliyoruz. Deniz otobüslerini ben getirdim diyor. Arkadaşlar bu Yalova’da 40 yıldır yaşayan bir insan da kendisi de biliyor bunun doğru olmadığını. Neden böyle konuşuyor anlamış değilim” dedi. İnce, sözlerini şöyle tamamladı:

“DEPREMLE İLGİLİ SİZE NE YAPTILAR"

“Bir şey daha söyledi. 17 Ağustos 1999’da deprem oldu. 3 Kasım 2002’de AKP hükümet oldu. Aynen şöyle dedi; ‘MHP, DSP, ANAP hükümeti depremin altında kaldı, Yalova’yı depremden biz kurtardık.’ Allah aşkına, şu Yalova’da yaşayan bir Allah'ın kulu 3 sene sonra AKP iktidara geldiğinde depremle ilgili size ne yaptı? ANAP’a, MHP’ye, DSP’ye ve Yaşar Okuyan’a hakaret etti. Ayıp, günah. Deprem diye bir şey kalmamıştı ki 3 sene sonra.”

Yapılan konuşmanın ardından İnce, milletvekilleri ve partililerle bir de yürüyüş yaptı vatandaşlarla sohbet etti.

SG(FK/SSA) (FOTOĞRAFLI)