İZMİT'te 4 yıldan bu yana ruhsat alamadığı ekmek fırınını kapatıp camlarını belediyeyi protesto eden yazılarla donatan Cevahir Köse'nin eylemi 3'üncü ayını doldurdu. Cevahir Köse, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a şikayet mektubu yazdı. Belediye, binaların alt katlarına fırın ruhsatı verilmediğini açıkladı.
Daha önce İzmit'in çeşitli semtlerinde de fırınları bulunan Cevahir Köse, 4 yıl önce kent merkezindeki İkizli Çeşme Mevkii'nde bir apartmanın altında fırın açtı. İzmit Belediyesi'nden işletme ruhsatını alan ve ekmek imal eden Cevahir Köse, 3 ay önce belediyeye başvurarak, işletme ruhsatı ile ekmek imal etmesine rağmen 'Ekmek fırını'  ruhsatı almak istedi. Belediye yetkilileri, burada ekmek fırını için uygun koşullar  bulunmadığını, kendisine sadece pasta ve börek imal edebileceği 'Unlu mamuller ruhsatı' verilebileceği bildirildi. Bunu kabul etmeyen ve ekmek fırını ruhsatında ısrar eden Cevahir Köse, belediyenin de ısrarla bunu vermemesi üzerine Cevahir Köse fırını kapatırken, camlara belediyeyi protesto eden yazılar yazarak, pankartlar astı.
Protestosunu 3 aydan bu yana sürdüren Cevahir Köse, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a da onlarca mektup göndererek, İzmit'in Ak Partili Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ı kendisine haksızlık yaptığı gerekçesiyle şikayet etti. 
Kapattığı fırınının camlarına yapıştırdığı protesto içerikli ilginç yazılar ilgiyle izlenirken, sonuna kadar hakkını aramaya devam edeceğini söyleyen Cevahir Köse'nin cama astığı pankartlardan bazıları şöyle:
* Başkan Nevzat Doğan bu fırını yaparken bana 2 kez izin ve müsade veren İzmit Belediyesi'nin alakalı yöneticileri pes doğrusu, bu ne kinmiş. Her şeyin bir limiti var. Yeter artık insafa gelin. Bulunduğum bu yere izin verip çalışmama göz yuman sizlerden çalışma ruhsatını istemekle suç mu işledim? İptal ettiğiniz ruhsatımı verin. 
* Başkan Doğan, benimle polemiğe gireceğine şu esnafa 15 dakikanı ayırsaydın neyin azalırdı? Başkan bu fırını sizden aldığım izin ile yaptırdım. Ben o belgeleri kırtasiye dükkanından almadım bilesin.
"BENİM TAVRIM SİYASİ DEĞİL"
Cevahir Köse, izlediği tavrın kesinlikle siyasi olmadığını, 'Ekmek davasının' peşinde koştuğunu belirtirken, "Mağduriyetimin giderilmesini bekliyor ve diyorum ki, madem benim yerim uygun değildi fırın yapmaya, neden bana müsade ettiniz? Niye yaptırdınız? Yaptırdıktan sonra neden çalışmama müsade ettiniz? Müsade ettikten sonra niye 3 sene bana ruhsat hakı tanıdınız? Zamanında 5 bin lirayı vermedim diye niye ruhsatımı iptal ettiniz? Bunların cevabını açık ve net istiyorum" dedi.
BELEDİYE: BİNALARIN ALT KATLARINA FIRIN RUHSATI VERİLMİYOR
İzmit Belediyesi yetkilileri, yeni deprem yönetmeliğine göre artık çok katlı ve üst katları konut olarak kullanılan binaların alt katlarına ekmek fırını ruhsatı verilmediğini, ekmek fırını ruhsatı verilebilmesi için o binadaki konutların boşaltılması gerektiğini söyledi. Belediye yetkilileri, Cevahir Köse'ye bu bu konuda yönetmeliğin gerektirdiği şartların iletildiğini ve bunlar yerine getirilmediği için ruhsat verilmediğini bildirdi.