TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi'nin 15-16 Şubat tarihlerinde yapılacak olağan genel kurulu öncesi seçim çalışmaları başladı.



İMO Bursa Çalışma Grubu'nun Başkan Adayı Basri Akyıldız "Odamızı, meslektaşlarımızı ve kentimizi gelecek hedeflere taşımak adına yönetime adayız" dedi. Crowne Plaza'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Akyıldız, İnşaat Mühendisleri Odası gibi tüm akademik odaların yaşadığı ortak sıkıntıları dile getirerek yaşanan sorunların sebebini TMMOB'un çalışmalarını düzenleyen 1958 model yasalarla idare ediliyor olmasına ve üyeleri ile ilgili yapacakları hiçbir çalışmanın gerekli yasal zemininin hazırlanmamasına bağladı.



Tip İmar Kanunu'nda yapılan değişiklik ve Müşavirlik Yasa Taslağı'nın yanı sıra İş Güvenliği Yasası'ndaki eleştirilerini dile getiren Akyıldız, akademik odalarla kamunun işbirliği içerisinde olmasının herkesin yararına olacağını belirtti. Basri Akyıldız "Mesleğimizle ilgili yasal düzenlemelerin takipçisi olmanın yanında, seçimlerin ardından yerel yöneticilerimizle de bir araya geleceğiz. İlgili birimlerle akademik odaların düzenli olarak istişare toplantıları yapması, tüm kent genelinde ortak bir dil kullanılması için çalışacağız" dedi.



Hayata yeni atılan genç mühendislerin yönlendirilmesi istihdamı noktasında sistematik bir yapılanma oluşturacaklarını kaydeden Akyıldız, üniversitelerde okuyan mühendislik öğrencilerine burs imkanı sağlanması noktasında daha sistematik ve daha çok kişiye ulaşacak şekilde bir organizasyon kuracaklarını dile getirdi.