İmamoğlu'ndan flaş açıklamalar

Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ve yenilenmesi kararının ardından Fatih Portakal'ın sunduğu FOX Ana Haber'e konuk oldu...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ve yenilenmesi kararının ardından Fatih Portakal'ın sunduğu FOX Ana Haber'e konuk oldu.

İmamoğlu'nun katıldığı yayında yaptığı konuşmalardan öne çıkanlar şu şekilde:

-Demokrasi insan için bir hayat, nefes gibi yani. Ama umutluyuz. Moralim çok iyi. Milletimle inanılmaz bir diyalog kurduğumu görüyorum. Özellikle toplumla paylaştığım diyaloglardan sonra insanların benimle paylaştığı diyaloglar inanılmaz bir şey.

-Bizim hayallerimiz bir gecede yıkılacak hayaller değil, biz bu memleket için hayaller kuruyoruz. Üzüntüm sadece ülkemizin demokrasi adına uğradığı bu büyük hukuksuzluk, adaletsizlik.

-Ben Türkiye’nin geleceğini YSK’deki 11 kişiye bağlamamıştım.

-Şu anda demokrasi mağdur edildi. Ben 31 Mart seçimlerini kazandım. İstanbul halkı oy verdi. Bir zarfta 4 oy kullanıldı, aynı zarfta. Kullanılan hiçbir oyda problem yok, İstanbul Belediye Başkanlığı'na gelince Ekrem İmamoğlu kazandı diye 'burası şaibeli' diyorlar.

 

Ben buradan çağrı yapıyorum, 24 Haziran'da ve bu seçimde görev alan bankacı arkadaşlar beni bulsunlar, ben onlarla buluşacağım. Bu vatandaşımı siz davet edip sandık kurullarında görev vermişsiniz, sonra onlara hakaret ediyorsunuz.

-Hadi hodri meydan, seçim sonuçlarından çıkan bütün ilçeleri, bütün meclis üyelerini iptal edin. Cesaretiniz yok!

-Ekrem İmamoğlu seçimi kazanmasın diye uydurdunuz. Ramazan ayında kul hakkı yediniz.

-Bütün bu emeklerin hırsızlığını yapan, hukuksuzluk yapan YSK üyelerini biliyoruz. Anamın ak sütü kadar helal bir seçim kazandık.

-Kimse kafasını kuma sokmayacak. Baskı vardır, 'Ne demek YSK süreci aklasın?' Seçim bitince size sıraladım, 8 itiraz var. En son mu aklınıza geldik sandık kurulu? Tarih her şeyi açığa çıkarır.