ELAZIĞ merkeze bağlı Kuşhane Köyü'nde 53 yaşındaki imam Mustafa Çelebi, akşam namazını kıldırırken secde ettiği sırada 27 yaşındaki Fatih Topal tarafından bıçaklandı. Ağır yaralı imam hastanede tedaviye alınırken, saldırı sonrası kaçan ve camide imama yardımcı olduğu ileri sürülen Topal, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Kuşhane Köyü'nde dün akşam namazını kıldırmak için camiye gelen imam Mustafa Çelebi, secde ettiği sırada camide bulunan Fatih Topal'ın bıçaklı saldırısına uğradı. Topal'ın bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Çelebi, camide bulunan vatandaşların çağırdığı ambulansla, Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma, saldırı sonrası kaçan Fatih Topal'ı saat 23.00 sıralarında yakalayarak gözaltına alındı.
Kendisini dini konulara verdiği ve bir süre Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra taburcu olduğu belirtilen Fatih Topal'ın camide imama yardımcı olduğu ifade edildi. Sabahları ezanı erken okuduğu için vatandaşların şikayetçi olduğu Topal'ın imam tarafından bir süre önce uyarıldığı öne sürüldü. Jandarmanın gözaltına aldığı Fatih Topal, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Ruh ve Sinir Hastanesi'ne sevkedildi.

ŞG(GG/AK)