VAN'da bugün cuma namazında Belediye Camii imamı Rahmi Arvas hutbede, "Bu yolsuzluk operasyonu ABD'nin ve İsrail'in işidir" deyince, cemaatten bir grup imamın hükümeti savun siyaset yaptığını söyleyerek camiyi terk etti.
Van'ın en merkezi yeri Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan 800 kişilik Belediye Camii, cuma namazında protestoya sahne oldu. Caminin imamı Rahmi Arvas, cuma hutbesinde gündemdeki yolsuzluk operasyonuna değindi. İmamın, hutbenin bir yerinde "Bu yolsuzluk operasyonu ABD'nin ve İsrail'in işidir. Müslümanlar arasına fitne fesat sokmak isteyenlerin işidir" demesi üzerine cemaatten tepki geldi. İmanı siyaset yapıp iktidarı ve çocukları yolsuzluk ve rüşvetten gözaltına alınan bakanları savunduğunu öne süren 40 kişilik grup, bunu protesto ettiklerini söyleyerek camiyi terk etti. Hutbesine devam eden imam Rahmi Arvas, ardından namazı tamamladı.
Camideki protesto, Van Müftülüğü'nü de harekete geçirdi. İmam Rahmi Arvas'ın uzaktan akrabası olan Van Müftüsü Nimetullah Arvas, kendisine böyle bir konunun intikal ettiğini belirterek, "Belediye Camisi'nde bir sıkıntı yaşandığı bana söylendi. Bununla ilgili çalışmamız var. Konunun ne olduğunu ve niçin böyle bir olay yaşandığını çözeceğiz" dedi.