Nezi GÜNEŞ/MARDİN, () - MARDİN Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kentte yaşayan ve Suriye okulunda eğitim gören Suriyeli çocuklara, biriktirdikleri harçlıklarıyla yemek ısmarladı.
Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Suriye Okulunda eğitim gören 375 öğrenciyi kendi okullarında bir günlüğüne misafir etti. Suriyeli öğrencilerle Arapça ve Kürtçe bilen arkadaşları sayesinde iletişim kuran kız öğrenciler, onlara yemek ikramında bulundu. Okul bahçesinde kurulan masalarda verilen yemeğe, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, Mardin İHH Temsilcisi Abdurrahman Ceylan, bazı STK temsilcileri, her iki okul öğrenci ve öğretmenleri katıldı.
Suriyeli çocukların sıkıntılarını çözmek ve ihtiyaçlarını gidermek için yanlarında olduklarını belirten Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, "Suriyeli kardeşlerimizin bugün içine düştüğü durumun farkındayız. Onların acısını dindirmek ve çocuklarını eğitmek için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak seferber olmuş durumdayız. Öğrencilerimiz arasında farklı etkinlikler düzenleyerek, onları kaynaştırmak için çaba gösteriyoruz. Suriyeli yavrularımızın Mardin’de yalnızlık ve yabancılık hissetmemeleri için çalışıyoruz. Suriyeli öğretmenlerin katkısı ile eğitim görüyorlar. Bir nebze de olsa savaş atmosferinin yanında, evdeki trajedi durumdan uzaklaşan çocuklarımız, bu ortamlar sayesinde sosyalleşme imkanı buluyor. Duyarlılık sahibi bu öğrencilerimizi buluşturan idarecilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
Lise öğrencilerinden İlknur Güneş, daha önce Suriye Okulu'nu ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Bizler Suriye Okulu'na gittiğimizde sıcak bir ortamda karşılanıp, çok büyük bir ilgi görmüştük. Bu sefer biz arkadaşlarımızla ortak bir organize yaparak Suriyeli öğrenci arkadaşlarımızı misafir etmek istedik. Bugün kendileri ile burada olmak, birlikte yemek yemek, oyunlar oynamak, bizleri ziyadesi ile sevindirdi" diye konuştu.

NG(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)