ANTALYA'da bir grup ilköğretim öğrencisi, bazı velilerin şikayeti üzerine görev yeri değiştirilen öğretmenlerinin dönmesi için eylem yaptı. Öğrenciler, üstüne kalpler çizilmiş dövizler taşıdı, slogan attı.
Muratpaşa İlçesi'ne bağlı Fatmagül Özpınar İlkokulu öğretmeni Fikriye U.'nun görev yeri bazı velilerin şikayeti üzerine değiştirildi. Başka bir okula gönderilen Fikriye U.'nun ilköğretim üçüncü sınıfta okuyan öğrencileri ise 'Öğretmenimizi isteriz' diye eylem yaptı.
Velileriyle birlikte okula gelen öğrenciler, 'Fikriye öğretmen gitmesin emekler boşa gitmesin', 'Meyve veren ağacı taşladılar, biz de şimdi onları taşlayacağız' yazan ve üstü kalp resimleriyle süslenmiş dövizler taşıdı.
ÖĞRETMENİ ŞİKAYET
Öğrenciler eylemini sürdürürken öğretmen hakkında şikayette bulunan bir veli, öğretmenin çocuklara psikolojik ve fiziki şiddet uyguladığını iddia etti. Önce öğretmenle konuştuklarını, daha sonra Milli Eğitim'e başvurduklarını belirten veli, "Müfettişler 5 ay bütün öğrencileri ve velileri dinledi. Şikayet eden 6 kişinin dışında 12 kişi daha, öğretmenin dayak ve şiddet uyguladığını kabul etti. Sonrasında öğretmenin tayini çıkarıldı" dedi.
DAYAK YİYEN ÇOCUK ÖĞRETMEN İSTER Mİ
Öğretmenlerinden memnun olduklarını söyleyen diğer öğrenci velileri ise 2, 3 kişinin şikayeti sonucu diğer öğrencilerin geleceğinin karartıldığını savundu. Veliler, "Eğer faydalı bir öğretmen değilse görev yeri değiştirilmek yerine görevden alınsaydı. Dayak yiyen çocuk öğretmen ister mi? Şimdi bu kadar çocuk ne olacak? Milli Eğitim bu yanlıştan dönsün, olan çocuklara oluyor" diye konuştu.
Konuşurken sinirleri iyice gerilen veliler tartışmaya başladı. Tartışmayı durduran ise 'Öğretmenimizi isteriz' sloganı atan öğrenciler oldu. Bir süre daha okul önünde slogan atmayı sürdüren minik öğrenciler daha sonra dağıldı.