Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'da, geçen yıl Yenidoğan İlkokulu olarak başlayan bir bina inşaatının tabelası, Kepez İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildi. Muhtar ve mahalleli imza toplayarak okulun ilkokul olmasını isterken İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, temel atmadan önce imam hatip olacağı yönünde karar verildiğini söyledi.
Antalya'nın merkez Kepez İlçesi sınırlarındaki Yenidoğan Mahallesi'nde 1984'de yapılan kadastro düzenlemesinde ilkokul alanı olarak tahsis edilen arsada, geçen yılın Mayıs ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 16 derslikli Yenidoğan İlkokulu inşaatının temeli atıldı. Binanın inşaat tabelasında önce 16 derslikli Yenidoğan İlkokulu olarak gösterildiği, bu tabelanın yaklaşık bir ay önce 'Kepez İmam Hatip Ortaokulu' olarak değiştirildiği belirtildi.
Mahalle muhtarlığı öncülüğünde okulun imam hatibe dönüştürüleceği duyumları üzerine bir imza kampanyası başlatıldı. Mahalleli tarafından toplanan imzalar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne götürüldü ve binanın ilkokul olarak hizmet vermesi talep edildi. Mahallelinin bu girişimi sonuç vermedi.
MAHALLELİNİN GİRİŞİMLERİ
Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, 1984'te ilkokul alanı olarak belirlenen araziye geçen yıl mayısta ilkokul olarak bina inşaatına başlanıldığını, 16 derslikli Yenidoğan İlkokulu yapılması beklenirken, inşaatın bitimine kısa süre kala binanın imam hatibe dönüştürüldüğünü söyledi.
Yerel seçim sonrasında binanın ilkokul değil imam hatip olarak eğitime başlayacağı yönünde söylentiler çıktığını belirten Kadir Öztürk, olayla ilgili şu iddiaları aktardı:
"Mahalle muhtarlığı ve sakinlerinden oluşan heyet, Milli Eğitim Müdürü ile görüşme yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü, heyeti tersliyor. Heyet ayrıldıktan sonra bine yakın imza toplandı ve muhtarlık, ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanı üzerinden girişimde bulundu. Başkan, bir meclis üyesi görevlendiriyor ve tekrar müdürün yanına gidiyor. Bu görüşmeden de sonuç çıkmıyor. Muhtar ve heyet Ak Parti İl Başkanı ile görüşüyor ve İl Başkanı 'Biz bunu 6 yıl önce programımıza aldık, değişiklik yapılmayacak' diye muhtarı geri gönderiyor."
EĞİTİM SEN'DEN DE İTİRAZ
Okul inşaatının protokollerinin de tümüyle ilkokul olarak yapıldığını ve öyle başladığını dile getiren Öztürk, şöyle devam etti:
"Tüm bu görüşmeler sonrası, yaklaşık bir ay önce inşaat bilgisinin verildiği ve ismi 'Yenidoğan İlkokulu' olarak gösteren tabela indirildi ve okulun girişine 'Kepez İmam Hatip Ortaokulu' tabelası asıldı. Eylül ayında hizmete girecek bina ilkokul olarak dizayn edilmişti ve mahallelinin de bu yönde talebi var. Bölgede zaten ilkokul çok önemli bir ihtiyaç. Bu zihniyet her yeri imam hatibe dönüştürme gayreti içinde ve ülke giderek laik demokratik eğitimden uzaklaşıyor. Okulun planlandığı gibi ilkokul olarak hizmet vermesi için ilgili tüm makamlara itirazda bulunacağız."
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YALANLADI
Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise okulun temel atmadan önce imam hatip olmasına karar verildiğini söyledi. Gülay, şunları kaydetti:
"Hangi bölgede, nasıl okul yapılacağı il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla belirlenir. O bölgede Kepez İmam Hatip Ortaokulu, binası olmadığı için Kaan Turan İlkokulu'nun binasını kullanıyordu. Temel atmadan önce imam hatip olacağı yönünde karar vermiştik. Bölgede iki ilkokul var, ihtiyaç yok. İmam hatip okuyanlar da bu milletin evladı."

FOTOĞRAFLI