Enver ALAS/- İSTANBUL, () ERGENEKON Davası'nda 2 yıl 2 ay tutuklu kaldıktan sonra 7 Mart'ta tahliye olan Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ 'Suçlamalara Karşı Gerçekler' adlı kitabının imza gününde vatandaşlarla biraraya geldi.
Şişli'deki Trump Alışveriş Merkezi'nde D&R mağazasında gerçekleşen imza gününe okurlar yoğun ilgi gösterdi. Sohbet eden ve bol bol fotoğraf çektiren İlker Başbuğ kitaplarını imzaladı. İmza günü nedeniyle uzun kuyrukların olduğu alışveriş merkezinde okurlar, alkışlar eşliğinde İlker Başbuğ için 'Türkiye seninle gurur duyuyor', 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganları attı.

'KİTABA OLAN İLGİYİ İYİ ANLAMAK GEREKİYOR'
İlker Başbuğ kitabı ve imza günü ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başbuğ, kitabın 6 Ocak 2014'te satışa çıktığını hatırlatarak beklentilerin üzerinde bir ilgi olduğunu ifade etti. Kitaba olan ilgiyi iyi anlamak gerektiğinin altını çizen Başbuğ, "Bana göre halkımız son iki yılda yargı alanında yaşananlarla ilgili gerçekleri öğrenmeye yönelik büyük bir arzu içindeler. Bizim kitabın yayınevine göre kitabımız ikinci bir yüzbine gidecektir. Bu bir kitap için iyi bir şey. Ancak burada önemli olan halk gerçekleri öğrenmeye açmış. Bunu gördük öğrendik. Halkımızın gerçekleri öğrenmesine bu kitap bir katkıda bulunduysa büyük bir mutluluk duyarız. Bugün ilk defa insanlarımızla birlikte beraber olmak, onlarla düşüncelerimizi paylaşmak da bizi mutlu etti. Bu açıdan çok mutluyum" diye konuştu.

Başbuğ, gazetecilerin gündeme ilişkin soru sorma taleplerini ise 'Bugün kitap günü olduğu için kitapla sınırlı kalmalıyız' diyerek geri çevirdi.

OKURLAR UZUN KUYRUK OLUŞTURDU
Kitap imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturan okurlar Başbuğ ile bir araya gelmekten ve kitaplarını imzalatacaklarından dolayı memnuniyetlerini getirdiler. Şirin Tanrıverdi adlı bir okur İlker Başbuğ'a kitabını imzalatacağı için çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Kendisi içeride boş yere yatan insanlardan bir tanesi...Tahliye olduğu için çok mutluyum. Onu bir an önce görmek istiyorum" diye konuştu.

EA (MK) (FOTOĞRAF)