TÜRKİYE’nin ilk kadın il belediye başkanı olan ve bundan 43 yıl önce çalışma arkadaşları ile birlikte Gölcük yolunda geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Leyla Atakan kabri başında anıldı. 
Kocaeli Sanayi Fuarı'nın da kurucusu olan Leyla Atakan, o dönem Türkiye'den ilk il kadın belediye başkanı olarak tarihe geçmişti. CHP'den İzmit Belediye Başkanı seçilen Leyla Atakan, 11 Şubat 1971 günü, meclis üyesi çalışma arkadaşları İsmail Kolaylı, Abdurrahman Yüksel ve Feridun Özbay ile birlikte Gölcük İlçesi'nden dönerlerken, şuanki Başiskele mevkisinde geçirdikleri trafik kazasında yaşamlarını yitirdi. 
İzmit'e bir çok hizmetleri bulunan ve aradan 43 yıl geçmesine rağmen unutulmayan Leyla Atakan ve arkadaşları için bugün Bağçeşme'deki kabirleri başında anma töreni  yapıldı. Anma programına İzmit Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Doğan, CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile kazada hayatlarını kaybedenlerin yakınları katıldı. Leyla Atakan'ın kabri başında Kuran'ı Kerim okunarak dua edildi.
İzmit Belediye Başkanı AK Partili Nevczat Doğan burada yaptığı konuşmada, Leyla Atakan ve meclis üyesi arkadaşlarının İzmit'e büyük hizmetleri olduğunu belirterek  şöyle dedi:
"Türkiye'nin ilk il kadın belediye başkanı Leyla Atakan'ı rahmetle anıyoruz. Bizim milletimizin hizmet edenleri asla unutmaz. Burada vefa borcumuzu yerine getiriyoruz. Şehrimize hizmet etmiş ve hakkın rahmetine kavuşmuş Leyla Atakan ve meclis üyelerini rahmetle anıyoruz. Allah mekanlarını cennet etsin."