TÜRKİYE’de Ramazan’ın ilk iftar topu Anadolu’nun manevi Fatihi Şehit Ebu-l Hasan Harakani türbesinin de içinde bulunduğu Evliya Cami Külliyesi'nden atıldı. Külliyede kurulan Harakani İftar Çadırı’nda iftarlarını açan protokol ve çok sayıda kişi Kars Kalesi eteklerindeki manevi atmosferi doyasıya yaşama imkanı buldu.
Valilik tarafından geleneksel hale getirilen iftar topu etkinliği bu Ramazan’da da devam etti. Selçuklular döneminden kalma tarihi Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve Ebu-l Hasan Harakani’ni Türbesi’ni de içinde bulunduran Evliya Cami Külliyesinde saatler 19.51’i gösterdiğinde ilk iftarı Hakkari ve Iğdır'ın açmasına rağmen Türkiye’nin ilk iftar topu Kars'tan atıldı. Vali Günay Özdemir’in de Evliya Cami bahçesine gelerek izlediği iftar topunun fitili, camilerden yükselen akşam ezanı ile birlikte ateşlendi.
Vali Günay Özdemir, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Müftüsü Mehmet Genç ve bazı STK temsilcileri ve çok sayıda kişinin katıldığı Harakani İftar Çadırı dolup taştı. Vali Günay Özdemir, “Öncelikle Ramazan-ı Şerif’in bütün ülkemize, ilimize, İslam alemine ve bütün dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Tabii Ramazan’ın ilk orucu Hakkari ve Iğdır'da açılıyor ama iftarın ilk topu Kars'ta atılıyor. İnşallah Ramazan ayı bütün ülkemize, İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirir" dedi.

FOTOĞRAFLI