Faik KAPTAN/İSTANBUL,() Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 332 kişilik ilk hac kafilesi bugün İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı törenle Suudi Arabistan'a uğurlandı. Kur’an-ı Kerim okunarak başlayan ve dualar ile sona eren bir törende Vali Mutlu kısa bir konuşma yaptı.
Türk Hava Yollarına ait uçakla Medine'ye hareket eden ve görevlilerle birlikte 332 kişiden oluşan hac kafilesi, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden yakınları tarafından gözyaşları ve dualarla uğurlandı.
İSTANBUL İÇİN DE DUA EDİN
Törende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hacı adaylarına İstanbul için de dua etmelerini isteyerek şunları söyledi:
“Siz, Hz. İbrahim Peygamberimizin bizzat elleriyle inşa ettiği Kabe'yi ziyarete gidiyorsunuz. Allah'ın evini ziyarete gidiyorsunuz. Resulullah Efendimizin ayak izlerinin olduğu, mis kokusunun hissedildiği topraklara gidiyorsunuz. Ehli Beytin izlerinin olduğu yere gidiyorsunuz. Hz. Ebubekir'in Hz. Ömer'in, Hz Osman'ın, Hz Ali'nin ve Peygamber Efendimizin Ehli Beyti'nin izlerinin olduğu yerlere gidiyorsunuz. Gönüllerimiz sizlerle. O nedenle bizim selamlarımızı götürünüz. Bizler için de dualarınızı esirgemeyiniz. İnşallah İstanbul’la birlikte güzel ülkemize, Türkiye’mize, bütün İslam alemine, şu anda sıkıntı ve üzüntü içinde olan bütün mübarek topraklarımıza, bütün insanlık alemine, insanlık aleminin barışına, huzuruna, kardeşliğine, Rabbini tanımasına, hayırlı kul olmasına dua ediniz."
BU YIL 56 BİN HACI
Daha sonra bir konuşma yapan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ise, hacı adaylarının hayatlarındaki en önemli yolculuğun havalimanından başladığını belirterek, “Türkiye'de bu sene gidecekler hariç, 1 milyon 253 bin hacı adayı veya hacca gitmek üzere müracaat etmiş kardeşlerimiz var. Bunlar içinden bu sene 56 bin hacı adayımız inşallah yola çıkıyorlar. İstanbul'dan 8 bin 455 hacı adayının yola çıkacak. Bu sene Diyanet organizasyonuyla giden ilk kafilenizi bugün buradan uğurluyoruz. Son kafilemizi de Allah nasip ederse 28 Eylül'de uğurlayacağız" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)