Doğan ZELOVA/GELİBOLU(Çanakkale), ()- ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'ndeki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, ilik nakli yapılacak arkadaşları Bilge Savaş'a maddi katkıda bulunmak için kermes düzenledi.
Gelibolu Cumhuriyet Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Bilge Savaş, yakalandığı ilik kanseri nedeniyle İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başladı. İki aydan bu yana okulundan uzak kalan Savaş'a, Almanya'dan uygun donörün bulunduğu açıklandı. Gerekli tahliller sonrası iliğin uyumlu olup olmadığının belirleneceği kaydedildi. İliğin bulunmasına sevinen arkadaşları, Savaş'a maddi destek olmak için kermes düzenledi.
Cumhuriyet Anadolu Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kolu Başkanı Nesibe Çokal ve arkadaşları öncülüğünde gerçekleştirilen kermeste, veliler evlerinde yaptıkları yiyecekleri satışa çıkardı. Kermesten, yaklaşık bin lira gelir elde edildiği bildirildi. Okul Müdürü Bilal Yetim Bilge, şöyle dedi:
"Kemik iliğinin kan üretmemesi nedeniyle öğrencimiz Bilge Savaş'a kırmızı kan ve trombosit veriliyor. Öğrencimizin kemik iliği nakli olması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya'dan güzel bir haber geldi ve donör bulunduğunu öğrendik. Oradaki donörün şartları oluştuğunda ilik kızımıza verilecek. Biz de öğrencilerimizle birlikte az da olsa destek olmak için bir kermes düzenledik. Bilge'nin bir an önce sağlığına kavuşup aramıza dönmesini dört gözle bekliyoruz."
Arkadaşları, Bilge'nin sırasını da fotoğrafları ve güllerle süsleyip, "Seni aramızda görmek istiyoruz" yazdı.

DZ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)