TÜRK milli takım ve Beşiktaş'ın eski yıldızı İlhan Mansız, Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası'nda artistik buz pateninde temsil etmek için partneri Olga ile çok çalıştığını söyledi.
Sakatlık nedeniyle futbolu bırakan ve katıldığı bir televizyon şovuyla buz patenine başlayan İlhan Mansız, Buz Pateni Federasyonu'nun daveti üzerine kamp için Erzurum'a geldi. Türkiye'yi başarıyla temsil etmek için çok fazla çalıştığını söyleyen Mansız, "Avrupa Şampiyonluğu için geçen yıl kısada gerekli programları almış fakat uzun programı almamıştık. Bu seneki hedefimiz uzun programını da alıp Avrupa Şampiyonası'na katılmak. Günde 3 saat antrenman yapıyoruz. Olimpiyatlarda istediğimiz sonucu alamadık. Tabi ki çok kısa bir sürede yarışabilecek seviyeye geldik. Şu anda hedefim en azından bir Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek" dedi.
Erzurum ve tesislerin çok güzel olduğunu söyleyen İlhan Mansız, "Çocukluktan yapılan sporda başarılı olmak işten bile değil. Ben çok sonradan başladım. Ama kendimi çok iyi geliştirdim. Buz sporuna gönül verenleri takdir etmek lazım. Çünkü günde 4-5 idman demeden sadece bir yarışmaya hazırlanıyor. Bu emek isteyen zor bir iş. Kış oyunları için Erzurum'a çok güzel tesisler yapılmış. Buradaki çocuklar bunun kıymetini bilirse hem sağlığını hem de geleceğini kurtarır. Erzurum'a geldiğimde 2 bin rakımı ile yükseklik kamp eğitim merkezi haline geldiğini gördüm. Böyle bir imkan Erzurumlu sporcu için bulunmaz bir nimet" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI