TÜRKİYE'nin sayılı kayak merkezleri arasında yerini alan Kastamonu ve Çankırı illeri arasında bulunan doğa harikası 2000 rakımlı Ilgaz Kayak Merkezi, kayakseverlerin ilgi odağı haline geldi.
Çankırı Valiliği'nce Ilgaz Kayak Merkezi'ne 2008 yılında bir yenisi daha eklenip, 1600 rakımda oluşturulan Yıldız Tepe Kayak Merkezi'ne de tatilciler rağbet gösteriyor. Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce 500 hektarlık alanda 1400 rakımda Tabiat Parkı, Çankırı Özel İdare tarafından uluslar arası standartlarda 2 futbol sahası oluşturulan tesislerde, 30 yataklı kamu misafirhanesi yapıldı. Eski adıyla Kadın Çayırı olan Yıldız Tepe'de bulunan tesislerin yanında 2.5 kilometre uzunluğunda açılan Alp Disiplini Kayak Pisti ile uluslararası tescili 2.5 kilometre Kayaklı Koşu Pisti de olan merkezde yöreye gelenler telesiyejle 1800 metre yükseğe çıkıp dağların doyumsuz manzarasını seyredebilme imkanına kavuşuyor.
Yeni kayak öğrenen tatilciler için 300 metrelik liftle kayak hocaları eşliğinde kayak yapma imkanı da bulunuyor. Kayak takımı olmayanlar ise ayrı bir alanda kayakçıların kullanmadığı boş kısa bir pistte kızak ve naylon malzemelerle kaymanın zevkiğini tadıyorlar. Günübirlikçi tatilciler, kar üzerinde mangal keyfi de yapıyor.