ÇANAKKALE Görme Engelliler Çağrı Merkezi Projesi (GÖRENÇAM) kapsamında 20 görme engelli, çağrı merkezlerinde çalışmak için eğitim almaya başladı.
Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2013 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na GÖRENÇAM Projesi’ni sundu. 113 bin liralık hibeye desteklenen proje kapsamında ilk olarak dernek binasında görme engellilere özel bilgisayarlarla bir laboratuvar kuruldu. 20 görme engellinin çağrı merkezi operatörü olmak için başvurduğu proje kapsamında 2'si görme engelli toplam 8 eğitmen ders vermeye başladı. 4 Kasım 2013 tarihine kadar sürecek 544 saatlik eğitim sonunda başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceği ve çağrı merkezlerinde çalışabilecekleri belirtildi.
Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Batdal, hedeflerinin tüm kursiyerleri iş sahibi yapmak olduğunu söyledi. Batdal, "Bunun için çağrı merkezi operatörü ihtiyacı olanlar gelip kursumuzu ziyaret etsin. Kendilerine yarayacak en iyi elamanı seçip istihdam etsinler ki hem bu arkadaşlarımızın üretime katkısı olsun, hem de işveren engellilerden kaynaklı olarak devletin verdiği indirim ve imkanlardan faydalansın" dedi.
Ezine Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarih öğretmeni görme engelli Emre Bağ, kursiyerlere öncelikle bilgisayar ve internet kullanımını öğrettiklerini belirtti.
Eğitime katılan görme engelli 46 yaşındaki Selver Korkmaz, "15 yıldır görme engelliyim. İş bulabilmek için bu kursa katıldım. Kurs bittikten sonra umarımki bir iş bulurum. Çalışmayı ve başarılı olmayı çok istiyorum. Yeter ki biz engellilere imkan tanınsın" diye konuştu.