SAMSUN İlkadım İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen Balık Ekmek Festivali'nde 20 bin balık ekmek dağıtıldı.
Samsun merkez İlkadım İlçe Belediye Başkanlığı tarafından halka balık-ekmek dağıtıldı. Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Balık-Ekmek Festivali'nde 20 bin kişiye ekmek arası uskumru balığı, helva ve su dağıtıldı. Festivale katılanlar balık ekmek almak için uzun kuyruk oluşturdu. Yerel sanatçılar söylediği şarkılarla coşan Samsunlular, festivalin keyfini çıkardı. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, şöyle dedi:
"Geçen sene düzenlediğimiz balık ekmek festivalinin 2'ncisini gerçekleştirdik. 'Samsun' denilince akla deniz, Atatürk'ün kurtuluşun ilk adımını attığı yer, yani İlkadım İlçesi gelir. Şu anda da kurtuluşun ilk adımının atıldığı Kurtuluş İskelesi'nin yanındayız. Halkımıza balığı sevdirmek ve farkındalık yaratmak için bu festivali düzenledik. Bunu sürdürmek istiyoruz. Halkımızdan ciddi katılım var. Gittikçe coşarak daha profesyonelce bu işi devam ettireceğiz." 
Festivalde eşi Lütfiye Demirtaş ile birlikte balık da pişiren Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ekmek arası balık yemeyi de ihmal etmedi.

İA(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)