Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN'de kaybettiği köpeği Bobo için billboardlara ilan veren Endüstri Mühendisi İrem Tekniker'in 24 günlük çabası mutlu sonla noktalandı. Kayıp köpek Bobo, Adana'da bulundu.
Geçen 22 Haziran'da İrem Tekniker, Shih-Tzu cinsi 10 aylık Bobo'yu gezdirdiği sırada yol üzerindeki bir binadan havai fişekler atıldı. Patlamalardan korkan Bobo, sahibinin elinden kaçarak gözden kayboldu. Ailesiyle birlikte köpeğini bulmak için seferber olan İrem Tekniker, billboardlara kayıp ilanı afişi astı. Ayrıca el ilanları bastırarak, Mersin'in mahallelerinde Bobo'ya ulaşmaya çalıştı. İrem Tekniker'in köpeğini bulma çabası gazetelerde de haber oldu. Tekniker'i sevindiren haber 24 gün sonra Adana'dan geldi. Tekniker, ismini açıklamadığı kişinin gazete haberini görüp, kendisini telefonla aradığını ve köpeğini teslim ettiğini söyledi.
KÖPEK YAVRUSUYLA ÖDÜLLENDİRDİ
Tekniker, Bobo'yla ilgilenen hayvansevere aynı cins bir yavru köpek hediye ederek ödüllendirdiğini belirtip, teşekkür ederek şunları söyledi:
"Bobo ile birlikte yürüyüşe çıktık. Biz yürüdüğümüz sırada bir anda havai fişekler patladı. Bobo da korkup kaçtı. Ben de peşinde koştum ama yetişemedim. Hemen aramaya başladık ama bugüne kadar bulamadık. Bobo kayıp olmasından bu yana, sanki ailemizden biri kayıplara karıştı. Aramadığımız yer kalmadı. Ancak gazetelere haber olmasının ardından Bobo'yu bulan bir hayvansever arayarak müjdeli haberi verdi. Bobo Adana'da ortaya çıktı. Bobo'yu kayıp olduğu sürece sahiplenin hayvansevere çok teşekkür ederim."

FOTOĞRAFLI