Çağatay KENARLI / İSTANBUL, () Kamu Emekçileri Cephesi üyesi bir grup, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde saat 13.30 sıralarında toplandı. Grup üyeleri, “ 'İş Güvencemiz Geleceğimizdir' Demenin Bedeli F Tipi Hapishaneler Oldu! Adalet İstiyoruz!" yazılı pankart açıp, 'Emekçiyiz haklıyız kazanacağız' ve 'Güvenceli iş, güvenceli gelecek istiyoruz' şeklinde slogan attı.
Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen üyesi Nursel Tanrıverdi, 19 Şubat 2013'te KESK'e düzenlenen operasyon sonucunda, 184 kişinin göz altına alındığını ve 72 kişinin tutuklanarak 14 ay F tipi hapishanelerde kaldıklarını belirterek, “Hapishanelerde geleceğimize sahip çıkmanın bedelini ödedik. 7 buçuk yıldan, 85 yıla varan hapis cezalarıyla yargılandık. 8 ay sonra iddianamede bize atılı suçlar arasında bu ülkede 45 milyon yoksul ve 20 milyon açın talepleriydi" dedi.
Tanrıverdi, yaşadıkları durumun aslında 2 buçuk milyon kamu emekçisini bekleyen bir tehlike olduğunu söyleyerek, “Örgütlenme hakkı ve iş güvencesine sahip çıkmak yargılanmaktadır. Bu nedenle, Ekmek, Adalet ve Özgürlük talebine sahip çıkmanızı bekliyoruz" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından grup 8 Temmuz Salı günü Çağlayan Adliyesi'nde görülecek ikinci duruşmayı hatırlatarak olaysız bir şekilde dağıldı.

(FOTOĞRAFLI)