ÇIKTIKLARI Güneydoğu turu sırasında Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde öldürülen ve cesetleri metruk binada bulunan emekli öğretmen 51 yaşındaki Abdullah Türk ile uluslararası bir petrol şirketinde çalışan 33 yaşındaki Engin Öksüz'ın cenaze törenine katılamayan bir grup motosikletli, Bodrum'da düzenlenen anma etkinliğinde bir araya geldi. Cinayeti kınayan grup, ailelerine sabır diledi.
Bodrum Motosiklet Kulübü (BMK) öncülüğünde farklı kulüplere üye motosikletliler, İstanbul'dan Güneydoğu turuna çıkan ve Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde metruk bir binada cesetleri bulunan Abdullah Türk ile Engin Öksüz'ü anmak için bir araya geldi. Belediye Meydanı'nda toplanan ve büyük bir Türk Bayrağı taşıyan 50 kişilik grup, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu. Grup adına ilk konuşmayı yapan BMK üyesi ve motosiklet eğitmeni Şadan Okay Elaldı, şöyle dedi:
"Kaybettiğimiz dostlarımızın cenazelerine katılamadığımız için burada toplanmak istedik. Ülkemizde böyle bir şey yaşandığı için utanç içerisindeyiz. Burada o bölgeye devamlı gezi yapan arkadaşlarımız var. Bu tarz bir şeyin yaşanması hem motosikleti seven insanlar tarafından kınandı. Hem de aileleri büyük yasa boğdu. O bölgeye her zaman gidip geleceğiz. Arkadaşlarımızın ailelerine sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin. Camiamızın başı sağ olsun." 
Öldürülen Engin Öksüz'ü şahsen tanıdığını ve motosiklet tutkunu olduğunu belirten Elaldı, "Yıllık izninde motosikletiyle ülkesini tanıma çabasındaydı. Çaba böyle sonuçlandı. Umarız bir daha yaşanmaz" diye konuştu.
"ARKADAŞLARIMIZ CİNAYETE KURBAN GİTTİ"
Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Faysal Şevkatlioğlu, "Arkadaşlarımız cinayete kurban gitti. Motosiklet camiası üyeleri Türkiye'nin her yerine geziye gider. Halfeti'den gidilen ve gidilmeye devam edilecek bir yer. Arkadaşlarımız öldürüldü. Umarım suçlular biran önce yakalanır. Arkadaşlarımız Türkiye'yi gezip görme tanıma sevdasındaydılar. Bizim 'önce Türkiye'yi gezip tanıyıp sonra yurt dışını gezelim' diye bir sözümüz var. Bu arkadaşlarımız da bunu yapıyorlardı ama cinayete kurban gittiler" dedi.

FOTOĞRAFLI