İSTANBUL, () Bağcılar Belediyesi ile Güngören Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği iftar programı 8 bine yakın iki ilçe sakinini aynı iftar sofrasında buluşturdu.

Yenigün ve Güneştepe mahallelerinin kesiştiği yerde kurulan iftara katılan  Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer yaptığı konuşmada her yaştan ve her kesimden insanların coşku, huzur ve selamet içerisinde manevi yönü çok güçlü olan bir amaç için buluştuklarını anlattı. 

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlatan Dinçer, kritik bir süreçten geçileceğini kaydeden Dinçer, şöyle konuştu:
"Önceden Cumhurbaşkanı'nı TBMM seçiyordu. Çok şükür sizin iradenizle artık yeni Cumhurbaşkanını halkın iradesi belirleyecek. CHP'de artık Cumhurbaşkanı seçiminde halkın iradesine gitmenin gerekli olduğunu fark etti ve bizim mahalleden birisini aday gösterdi. Bunu olumlu değerlendirmeliyiz. Eskiden Cumhurbaşkanları askerler ve statükoyla belirlemeye çalışıyorlardı. Şimdi ise sizin gönlünüzü almaya çalışıyorlar. Ancak aynı zamanda bu milletin güvenini de kazanmaları gerekiyor. İslam'ı ve Müslümanları ötekileştirmeye çalışan zihniyet içimizden birisini aday göstererek halkın güvenini kazanmış sayılmaz. Halkın inançlarına samimiyetle yaklaşmaları ve değer vermeleri gerekiyor. Sizin sahip olduğunuz değerleri taşıyanlar olarak sizin güveninize layık olmaya çalıştık. Bunların önünde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan vardı. 10 Ağustos'ta bir kez daha sizin güveninize başvuracağız. Ümit ediyorum ki bu güveni yeniden bize göstereceksiniz"

İFTAR SOFRASINDA KOMŞULUK DUYGUSU GELİŞİYOR
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise  yıllardır aynı sokakta, mahallede ve apartmanda oturan hemşehrilerinin kurdukları Ramazan sofralarında yeni dostluk ve kardeşliklere kapı araladıklarını anlattı. Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ise komşuluk duygusunu güçlendirmek için iftar sofrası kurduklarını ifade etti.

"İFTİHAR TABLOSU"
Kurulan bu sofranın iftihar tablosu olduğunu anlatan AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de "İki ilçemizden gelen kardeşlerimizle aynı havayı teneffüs ediyoruz. Ülkemizin her tarafından insanımız bu sofrada buluştu. Güzel bir geleneğin 3. yılını doldurduk" diye konuştu.
AK Parti Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever de iki ilçenin oluşturduğu güzel tablonun İstanbul'un dört bir köşesine yayılması temennisinde bulundu. Sever, "Türkiye sergilediği birlik beraberlikle çok güzel noktalara geldi" dedi.


(FOTOĞRAFLI)