Enver ALAS/ İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANI Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, bayram ziyaretleri kapsamında eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte Eyüp Çocuk Yuvası Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyaret öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İhsanoğlu, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Cumhurbaşkanlığı seçiminde rakipleri olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı telefonla arayak bayramlarını kutladığını söyledi. İhsanoğlu ayrıca kendisine destek olan meclis içinde ve dışındaki partilerin genel başkanlarını da arayarak bayramlarını kutladığını sözlerine ekledi.
Ekmeleddin İhsanoğlu, saat 12.50 sıralarında eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte Yeniköy'deki evinden Yeniköy Mezarlığı'na gitti. Burada babası İhsan, annesi Saniye İhsanoğlu'nun mezarlarını ziyaret eden İhsanoğlu, ardından Eyüp'teki Çocuk Yuvası Müdürlüğü'ne geldi. Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da eşlik ettiği ziyaret öncesi İhsanoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu.

LİDERLERİ ARAYARAK BAYRAMLARINI KUTLADI
Türk halkının ve İslam aleminin bayramını kutlayan İhsanoğlu, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile mecliste grubu bulunan partilerin genel başkanlarını arayarak bayramlarını kutladığını söyledi.

İhsanoğlu, şöyle konuştu:

"Bu sabah ailemizle birlikte sabah kahvaltısı sofrasındayken, başta sayın cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza ve mecliste grubu bulunan sayın genel başkanlara en iyi bayram dileklerimi sundum. Ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve ailesi ile bizi destekleyen meclis dışındaki partilerin genel başkanlarını arayarak karşılıklı bayram tebriğini yapmış bulunuyorum. Bunu yapabildiğim için çok mutluyum. Türkiye'nin bir bayram havası yaşamasını temenni ediyoruz. 76 milyon yurtaşımızın, Gazze'de Irak'ta Suriye'de Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimizin ve bütün dünyada mazlum olan, sıkıntı çeken müslümanların huzur içinde olmalarını cenab-ı Allah'tan niyaz ederim. Kuzey Irak'ta o gaddar, terörist IŞİD tarafından rehin tutulan evlatlarımızın bir an evvel ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum."

BENDE DAVUL ZURNA YOK
Konuşmasının ardından yanına yaklaşan bir vatandaşın "İsrail politikalarına karşı sizden ciddi bir kınama istiyoruz" sözlerine İhsanoğlu, "Benim bu konuda defalarca açıklamalarım oldu." diye yanıt verdi. Aynı vatandaşın "ben duymadım" şeklindeki sözleri karşısında ise İhsanoğlu, "İsrail'in bu zülmü, tecavüzü, insanlığa saldırısı ilk defa olmuyor. Belki siz beni takip etmediğiniz için çok hüzünleniyor ve üzülüyorsunuz. Benim heyecanım sizinkinden daha büyüktür. Çünkü ben bu vahşet filmini hayatımda çok defa gördüm. Genel sekreterlik görevim sırasında 2008-2009 yıllarında aynı senaryoyu gördüm Ve devlet terörü uygulayan İsrail'e karşı durabilen tek uluslararası kuruluşun genel sekreteriyim. Birleşmiş Milletler'in İnsan Hakları Konseyi'nden kınama kararı çıkarttım. Ancak ben bunları yaparken sesli yapmadım. Bende davul zurna yok. Ben Gazze'ye ilk kez yardım götüren uluslararası kuruluşların başındayım. Ben bunları yaptığım halde ve son 20 günde defalarca söylememe rağmen bana karşı yalan söylüyorlar. Siz yalanları dinliyorsunuz."

VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI
Ekmeleddin İhsanoğlu, yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından çıkışta Eyüp Sultan çevresindeki vatandaşlarla bayramlaştı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği İhsanoğlu, resim çekilmek isteyen vatandaşları geri çevirmedi.

(FOTOĞRAF)