İZMİR'de AK Partili gençler, cumhurbaşkanlığı için çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu tablo ile Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini yer aldığı 'Safahat' kitabını kargoyla gönderdi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'nın dizelerine 'Çanakkale Şiiri' demesi AK Parti'ye siyasi malzeme oldu. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, PTT önünde yaptığı basın açıklamasında cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bayram öncesinde Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaretinde mezar anıtında yazılı İstiklal Marşı'nın bazı dizelerini okuduktan sonra "Çanakkale Şehitleri için yazdığı şiir galiba" demesini hatırlatarak, şunları söyledi:
"Cumhurun kendinden biri olarak benimsediği bir aday yerine yapay bir çatı adayı olarak ortaya çıkan İhsanoğlu, terzi kendi söküğünü dikemez deyişinin örneğini bizlere sundu. Babası yıllar boynuca Mehmet Akif'e sürgünde yol arkadaşlığı etmiş olsa da kendisi ilkokul çocuklarının ezbere bildiği İstiklal Marşı'mıza 'Çanakkale Şehitleri şiirinden galiba' diyerek büyük bir yanlışını daha halktan gizleyememiştir. Kendisinin milli kültürümüze ne denli yabancı kaldığı bugün bir kez daha gözler önüne serildi. İhsanoğlu'nun ülkenin temel değerlerinden bu denli uzak kalması aynen Filistin olayında sergilediği tavırda olduğu gibi milletin duygularına ortak olamadığını bize bir kez daha gösterdi. İhsanoğlu anketlerinde de ortaya koyduğu gibi cumhurbaşkanı seçilemeyecek belki ama devletin başına aday gösterilmiş biri olarak gittiği ülkelerde İstiklal Marşı'mız okunduğu zaman 'ne güzel bir şiir' derse o insanların gözünde ülkemizin ne kadar prestij kaybedeceğini düşünebiliyor musunuz? MHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımız, sosyal medyada profillerine 'TC' ibaresi koyanlar böyle bir durumu içlerine sindirebilecekler mi?"
Kırkpınar, basın açıklamasının ardından postaneye girerek, İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu tabloyu ve 'Safahat' adlı kitabı kargoyla İhsanoğlu'na gönderdi.

FOTOĞRAFLI